Manşetler

Apple 10. yıla özel iPhone için “iPhone Edition” ismini tercih edebilir

iphone editionApple’ın 2017’de iPhone 7s ve iPhone 7s Plus modellerinin yanına üçüncü bir model daha ekleyeceğine dair söylentiler uzun süredir etrafta dolaşıyor. iPhone’un çıkışının 10. yılını kutlamak amacıyla hazırlandığı söylenen bu modelin iPhone 8 veya iPhone X adını taşıyacağı konuşuluyordu. Ancak Mac Otakara’da yer alan bir habere göre, Apple özel telefonu için “iPhone Editon” ismini de değerlendiriyor.

Cupertino merkezli şirket, akıllı saatinin üst sınıf modellerini de “Apple Watch Edition” markası altında sunmuştu. 10. yıla özel iPhone’un da üst sınıf özellikler barındırması bekleniyor. Dolayısıyla Apple’ın “iPhone Edition” ismini seçenekler arasına alması makul bir karar gibi görünüyor.

Apple’ın özel iPhone’unun ismi konusunda tablo biraz daha netleşirken, cihazın bileşenleri ve özellikleri konusundaki belirsizlik hâlâ sürüyor. Mac Otakara’nın haberine göre; Apple AMOLED ekran, kavisli ekran, ana ekran tuşunun çıkarılması ve cam arka panel gibi dedikoduların hepsine ilişkin denemeler yapıyor. Cupertino merkezli şirketin birkaç prototip hazırladığı, ancak bunlardan hangisiyle ilerleyeceği konusunda karar veremediği söyleniyor.

iPhone Edition eylül ayından sonra piyasaya çıkabilir

Apple’ın yeni telefonunda 5 inç veya üstü büyüklükte bir ekranı tercih etmesi bekleniyor. Çift lensli arka kamera ve Lightning girişi de telefonun muhtemel bileşenleri arasında bulunuyor. Apple’ın cihazda kablosuz şarj özelliğine yer vereceği iddiası da yüksek sesle dillendiriliyor.

Apple’ın iPhone 7s ve iPhone 7s Plus’ı eylül ayında piyasaya sürmesi kuvvetle muhtemel görünüyor. Ancak iPhone Edition’ın eylül ayında tanıtılmasından bir süre sonra piyasaya çıkacağı iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER