Teknoloji

iPhone Çin pazarında altı yıl sonra tekrar zirvede

iphone 13 inceleme

Apple, iPhone 13 serisinin başarısı sayesinde Çin akıllı telefon pazarında 2021’in son çeyreğini zirvede tamamladı. Counterpoint Research’ün verilerine göre, Apple’ın pazar payı yüzde 79 oranında artışla yüzde 23’e çıktı.

Apple böylelikle 2015’in son çeyreğinden bu yana ilk kez Çin akıllı telefon pazarında zirveyi gördü. Satışlar bir önceki yıla kıyasla yüzde 32 oranında artarken, özellikle standart iPhone 13’e olan ilginin şirkete yardımcı olduğu söyleniyor.

Apple’ı yüzde 19’luk pazar payıyla Vivo takip ediyor. Vivo’nun satışları bir önceki çeyreğe göre, yüzde 21 oranında düştü. Oppo ve OnePlus toplamda yüzde 17’lik pazar payıyla üçüncü sırada bulunuyor.

iphone çinHonor yüzde 15, Xiaomi yüzde 13, Huawei yüzde 7 ve Realme de yüzde 3 ile listeyi tamamlıyor. Yıllık bazda satışlarını yüzde 83 oranında artıran Realme, 2020’nin dördüncü çeyreği ve 2021’in dördüncü çeyreği arasında en fazla büyümeyi kaydeden şirket oldu.

Apple iPhone 13 sayesinde zirveye çıksa da, Çin akıllı telefon pazarı yüzde 9 oranında küçüldü. Satışlar yıllık bazda ise yüzde 2 oranında geriledi. Counterpoint’ten analist Ivan Lam, küresel çip krizinin ve insanların mevcut telefonlarını daha uzun kullanmaya başlamasının durumda etkili olduğunu belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER