Apple’ın eylül ayında tanıttığı iPhone 5s’in en dikkat çekici özelliklerinden birisi Home tuşuna yerleştirilen Touch ID isimli parmak izi tarayıcısı olmuştu. Potansiyeli oldukça yüksek olarak tanımlanan tarayıcının cihaza katkısının kısıtlı düzeyde kalmasıysa yorumcular tarafından eleştirilmişti. Ancak geçtiğimiz hafta içinde ortaya çıkan bir patent, Apple’ın Touch ID’yi mevcut hâlinde bırakmaya niyeti olmadığını ve geliştirmeyi sürdüreceğini ortaya koyuyor.

Dünya Fikri Mülkiyet Organizasyonu’nun (WIPO) web sitesinde yayınlanan patentte Apple’ın Touch ID için planladığı değişiklikleri görmek mümkün oluyor. Her ne kadar iPad ve iPhone tamamen dokunmatik kontrollü cihazlar olarak tasarlansa da, patentte Apple’ın Touch ID’yi klasik BlackBerry’lerde bulunan trackpad benzeri bir yapıda kullanabileceği görülüyor. Unwired View’e göre, Home tuşuna trackpad’in yerleştirilmesiyle birlikte daha geniş bir ekrana kavuşması beklenen iPhone’un tek elle daha kolay kontrol edilmesi amaçlanıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iOS 27 alacak iPhone modelleri açıklandı, işte tam liste

iPhone Ultra için yeni iddia gecikme söylentilerini boşa çıkarıyor

Apple CEO’sundan zam sinyali: iPhone ve Mac fiyatları yükselebilir

iPhone 18 Pro kamerasında asıl değişim lenslerde olabilir

Apple eylülde iPhone Ultra ve M5 Mac’leri sahneye çıkarabilir
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 5s İncelemesi
Apple aynı zamanda ekranlarını da Touch ID teknolojisini barındıracak bir biçimde güncellemeyi planlıyor. Böylelikle erişim güvenliğini artırmayı hedefleyen şirketin bankacılık, e-posta ve fotoğraf uygulamalarını da bu destek kapsamına alabileceği konuşuluyor. Apple ile ilgili dedikoduların arkası hiç kesilmese de, Touch ID’ye dair bu iddia ve beklentilerin gerçekte uygulanabilirlik oranının pek çok dedikoduya göre daha yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor.
İlgili >> WIPO, Unwired View


