İpucuManşetler

iPhone ve Apple Watch’ta sayaç hızlı şekilde nasıl kurulur?

iphone apple watch sayaç nasıl kurulur

Özellikle mutfakta yemek yaparken fırındaki yemeğin veya kaynayan yumurtanın zamanını kaçırmamak için bir sayaç kurmak epey yararlı oluyor. Eğer bir iPhone veya Apple Watch sahibiyseniz, sayaçları hızlı şekilde kurabilirsiniz. Bu tür zamanlayıcılar aynı zamanda birkaç dakikalığına kestirmek isteyenler ya da ne kadar süre boyunca spor ve egzersiz yaptığını bilmek isteyenler için de yararlı oluyor.

iPhone ve Apple Watch’ta sayaç kurma işlemi birkaç saniyede tamamlanıyor. Her bir cihaz için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır:

iPhone

  1. Ekranın sağ üst kısmından aşağı doğru sürükleyerek denetim merkezini açın.
  2. Sayaç simgesine uzun basın.
  3. Kaydırma çubuğunu kullanarak sayaç süresini istediğiniz şekilde belirleyin.
  4. Başlat düğmesine tıklatın.

iphone sayaç kurulumu

Eğer saat, dakika ve saniye cinsinden daha kesin bir sayaç kurmak istiyorsanız, Saat uygulamasını açıp Sayaç sekmesine gelerek ayarlamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

Öte yandan Siri’yi de sayaç kurmak için kullanabilirsiniz. Örneğin, “Hey Siri, beş dakikadan geri say.” diye seslenmek yeterli olacaktır.

iPhone aksesuarları satın alın

Apple Watch

  1. Digital Crown’a basın.
  2. Sayaç uygulamasını açın.
  3. Önceden ayarlanmış 1 dakika, 3 dakika, 5 dakika, 10 dakika, 1 saat gibi sayaçlardan bir tanesini seçin. Aşağı kaydırdıkça daha fazla ön tanımlı sayaç göreceksiniz.
  4. Seçtiğiniz sayaca tıklattığınız anda geri sayım başlayacaktır.
  5. Özel bir sayaç kurmak için sayfanın en altına gelin ve Özel düğmesine tıklatın.
  6. Saat, dakika ve saniyeyi belirleyin, daha sonra Başlat düğmesine tıklatın.

Apple Watch’ta da Siri’yi kullanarak hızlı şekilde sayaç kurabilirsiniz. Bunun için Digital Crown’a basıp bekleyin. Daha sonra örneğin “1 dakikadan geri say” diye seslenerek sayacı hemen başlatın.

Apple Watch aksesuarları satın alın

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER