Teknoloji

iPhone 9 sızıntısı Apple’ın yeni kamera teknolojisinin ipucunu veriyor

iphone 92018 model iPhone’larla ilgili dedikodu, sızıntı ve taslaklar uzun süredir etrafta dolaşıyor. Ancak eylül ayı yaklaştıkça bilgilere dair sızıntıların sundukları da biraz daha net ve ilgi çekici hâl alıyor. İnternete sızan yeni bir fotoğraf, iPhone 9 olarak anılan LCD ekranlı telefonun kamera teknolojisine dair önemli ipuçları veriyor.

Söz konusu telefonun boyutlarına ilişkin bilgiler bir süre önce ortaya çıkmıştı. 147.12 x 71.52 mm. ile mevcut iPhone X’a kıyasla daha uzun ve daha geniş bir cihaz olması beklenen telefonda ekran boyutunun da 6.1 inç olması öngörülüyor.

Apple’ın 2018 portföyünün yüksek fiyatlı iPhone’larının arkasına çift kamera yerleştirmesi bekleniyor. Sızan fotoğraftaki LCD ekranlı modelin altında ise tek kamera görülüyor. Ancak kameranın lensinin Apple’ın mevcut tek kameralı modellerinde kullanılandan farklı olması hemen dikkat çekiyor.

Sızan fotoğrafta telefonun tamamını görmek mümkün değil. Bu da sızan cihazın gerçekliği konusunda kafaların karışmasına yol açıyor. Ancak Apple’ın yeni iPhone’lar ile birlikte farklı bir lens formatı kullanacağına dair haberlerin varlığı, sızıntının gerçek olma ihtimalini artırıyor. Apple’ın 2017 model iPhone’lar ile birlikte cam arka panele geçmiş olması da gerçeklik ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Çift renkli LED flaşın kameradan uzaklaşmış olması da göze çarpan bir diğer unsur oluyor. 6.1 inç ekranlı iPhone 9 ile ilgili detayları tüm gerçekliğiyle görmek için eylül ayını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER