Teknoloji

iPhone 9 Çin’de sertifika aldı

iphone x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple yeni iPhone modellerini 12 Eylül’de düzenleyeceği etkinlikte gözler önüne çıkaracak. Söz konusu modellerin piyasaya sürülebilmeleri için dünyanın farklı yerlerindeki yetkili kuruluşlardan sertifika almaları gerekiyor. 6.1 inç ekranlı iPhone 9 da bahsi geçen iPhone modelleri arasında bulunuyor.

HowToTechNaija sitesinde yer alan habere göre, Apple’ın iki cihazı Çin’in resmi telekomünikasyon sertifikalandırma kurumu TENAA’nın onayından geçti. A1920 ve A1921 kod adlarıyla anılan telefonların isimleri konusunda belgelerde bilgi verilmezken, tanıtım tarihinin bu denli yakın olması söz konusu cihazların yeni iPhone’lar olma ihtimalini artırıyor.

Apple’ın 12 Eylül’de üç yeni iPhone tanıtmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Bu üç model arasında en altta konumlanması öngörülen 6.1 inç LCD ekranlı model ise iPhone 9 ismiyle anılıyor. Apple’ın 5.8 ve 6.5 inç ekranlı modellerde ise OLED ekran paneli kullanması bekleniyor. Söz konusu modeller iPhone XS ve iPhone 11 veya iPhone XS Plus ve iPhone 11 Plus isimleriyle anılıyor.

HowToTechNaija sitesi, iPhone 9’un geçmişte özel olarak A19 kod serisiyle ilişkilendirildiğini söylese de, bunun için kesin bir tarih ve gerekçe vermiyor. Dolayısıyla Çin’den sertifika alan modelin iPhone XS veya iPhone XS Plus olmasına şaşırmamak gerekiyor.

Söz konusu kod numaralarına daha önce geçtiğimiz nisan ayında Avrupa Ekonomik Komisyonu’nun veri tabanında da rastlanmıştı. O dönemde bu telefonların iPhone SE 2 ‘nin farklı versiyonları olabileceği düşünülmüş, ancak bu ihtimal gerçekleşmemişti.

iPhone 9 ve diğer iPhone modelleriyle ilgili kesin bilgiler için 12 Eylül tarihine kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER