Teknoloji

iPhone 9 çıkış tarihi ile ilgili yeni bir iddia

iphone 8 plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 11 serisi Apple’a epey para kazandırıyor gibi görünüyor. Ancak herkesin bütçesi bu telefonların maliyetini karşılayacak durumda değil. Bu nedenle Apple, dört yıl önce yaptığını tekrarlamayı hedefliyor. Daha önce iPhone SE 2 olarak anılan, son zamanlarda ise iPhone 9 adıyla çıkacağı belirtilen uygun fiyatlı iPhone ile ilgili son dedikodu tanıtım tarihini işaret ediyor.

Mobil teknoloji dünyasından, özellikle akıllı telefonlar hakkında verdiği haberlerle bildiğimiz Evan Blass, Apple’ın bütçe dostu iPhone’unun çıkış tarihini paylaştı. Blass, geçtiğimiz hafta sonuna girmeden hemen önce yayınladığı bir tweette, yakında çıkacak akıllı telefonlar için öngörülen bir çıkış tarihlerinin yer aldığı bir takvimin görüntüsünü paylaştı.

Takvimde sadece Apple’ın mart ayının ortalarında iPhone 9’u tanıtacağı yer almıyor. Aynı zamanda Samsung’un Galaxy S20 telefonlarının da 6 Mart’ta dünya çapında piyasaya çıkacağı belirtiliyor. 6 Mart tarihi, Samsung’un web sitesinden gelen bir sızıntı ile de görülmüştü.

Bu sızıntının kaynağını bilmiyoruz, aynı zamanda doğruluğunu ispatlamak da mümkün değil. Ancak Apple’ın beklenen akıllı telefonunun çıkış tarihiyle ilgili dedikodulara ilk kez rastlamıyoruz. Aynı zamanda Blass de sızıntılar konusunda epey güvenilir bir kaynak. Bu nedenle en son sızıntısına da güvenmeyi tercih edebiliriz.

Dahası, Apple henüz ilkbahar donanım etkinliğiyle ilgili bir ipucu vermezken, Güney Koreli mobil operatör Korea Telecom’un mağazasından fotoğraflar, iPhone 9 için ön siparişlerin alınmaya başlandığını gösteriyor. Eğer tüketiciler yepyeni bir iPhone’a para vermek için ön siparişte bulunmaya başladıysa, resmi duyuru da çok uzak olmasa gerek.

Eğer Apple gerçekten bir ilkbahar etkinliği düzenlerse, bunun davetiyelerini bir ya da iki hafta içinde göndermeye başlayacaktır. O zamana kadar da beklenen iPhone ile ilgili yeni sızıntıları görmeye devam edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER