Teknoloji

iPhone 9 çift SIM kart destekli ilk iPhone olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dedikodular Apple’ın gelecek nesil iPhone’lar için çift SIM kartlı bir seçenek sunabileceğini gösteriyor. Ayrıca yeni gigabit LTE teknolojisiyle daha da hızlı mobil internet bağlantısının sunulması da planlananlar arasında bulunuyor.

Apple’ın hamleleri konusundaki tahminleriyle bildiğimiz KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, gelecek yılın iPhone’larının daha hızlı anten modüllerine sahip olacağını iddia eden bir rapor paylaştı.

Buna göre mevcut telefonlarda yer alan 2×2’lik anten modülleri yerine 4×4 MIMO (çoklu giriş çoklu çıkış) tip anten kurulumunun yapılması bekleniyor.

Samsung Galaxy Note 8’de 4×4 MIMO anten modülü var ve bu telefonun bazı durumlarda iPhone X’e karşı internet hızları bakımından üstün geldiği belirtiliyor. Üstelik bu durumun gigabit LTE desteğinin bulunmadığı yerlerde bile söz konusu olduğu ekleniyor.

Henüz gigabit LTE desteğini sunan dünya çapında çok az şebeke veya operatör var. Ancak Apple bu teknolojiyi erkenden sunarak cihaz sahiplerine geleceğin teknolojisine şimdiden hazır olma imkanı tanıyacak. Üstelik, cihazın hız limiti yükseleceği için, gigabit LTE’nin olmadığı yerlerde bile mobil internet bağlantı hızının artması, operatörün sunduğu şebeke şartlarına göre mümkün olabilecek.

Öte yandan Kuo’nun raporunda Apple’ın ilk kez telefon serisi için çift SIM kartlı bir seçenek düşündüğü öne sürülüyor.

Kuo, 2018’in ikinci yarısında çıkacak iPhone modellerinin sadece daha hızlı LTE iletim hızları sunmayacağını söylüyor. Çıkacak yeni iPhone modellerinden en az bir tanesinin ikili SIM ikili bekleme (DSDS) desteğini sunacağını da tahmin ediyor.

Şu anda var olan ve LTE+3G bağlantılarını destekleyen mevcut DSDS telefonlarının aksine, Kuo gelecek nesil iPhone modellerinin LTE+LTE desteğine sahip olacağını, böylelikle kullanıcı deneyimini artıracağını dile getiriyor. Yani, muhtemel çift SIM kart destekli iPhone’da, iki hattan da LTE hızlarını almak mümkün hâle gelecek.

Apple’ın ikili LTE bağlantı desteği sunan bir versiyon sunmayı isteyebileceği, ancak bunun normal olarak çıkması beklenen iPhone 9’dan farklı bir modelde sunulabileceği düşünülüyor.

Yani, Apple’ın gelişmekte olan ülke pazarlarına özel, daha ucuz bir modelde çift SIM kart desteği sunması söz konusu olabilir. Tabii ki, bunun doğruluğunu görmek için, Apple’ın yeni nesil cihazları çıkaracağı 2018 sonbaharını beklemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER