Teknoloji

iPhone 8 beraberinde yeni bir renk seçeneğini getirebilir

iPhone 8Apple’ın iPhone 8 adıyla anılan ve OLED ekran taşıması beklenen yeni telefonuna dair dedikodulara her geçen gün yenileri ekleniyor. Bu dedikodular genellikle cihazların bileşenleriyle ilgili olsa da, zaman zaman tasarıma ilişkin haberler de konuşuluyor.

Bu dedikoduların en yenisi, ünlü duyumcu Benjamin Geskin tarafından gündeme taşındı. Geskin, yeni iPhone’un dört farklı renk seçeneğiyle potansiyel kullanıcıların karşısına çıkabileceğini belirtti. Ünlü duyumcu, bu renk seçeneklerinden birinin yeni olacağını ve telefona ayna görünümü sağlayacağını ifade etti.

https://twitter.com/VenyaGeskin1/status/883739622861414401?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fmashable.com%2F2017%2F07%2F10%2Fiphone-8-mirror-rumor%2F

Bu iddiasını destekleyecek bir fotoğraf yayınlayamayan Geskin, sadece iPhone’u aynalı bir kılıf içinde gösteren bir görseli paylaşmakla yetindi.

Yeni renk seçeneğine dair bu iddia daha önce duyulmasa da, kulağa mantıklı geliyor. Apple neredeyse her iPhone ile birlikte akıllı telefon pazarında yılın moda rengini belirliyor. iPhone 7 için bu renk “Simsiyah” olmuştu. iPhone 6s’te roze altın, iPhone 5s’te ise altın rengi, Cupertino merkezli şirketin portföyüne eklenmişti.

Sızan OLED iPhone fotoğraflarında cihaz siyah ve beyaz renk seçenekleriyle görülmüştü. Uçtan uca ekran iddialarının doğru olması durumunda telefon için en uygun renk seçeneği siyah veya parlak siyah gibi görünüyor. Böylelikle ekranın ve telefonun geri kalanının daha uyumlu bir görüntüye kavuşacağı düşünülüyor.

Orijinal iPhone, bundan 10 yıl önce tanıtılmıştı. Apple 10. yılı kutlamak için piyasaya süreceği iPhone ile maksimum etkiyi yaratmayı amaçlıyor. Ayna görünümlü yeni renk seçeneği de şirketin bu amacına hizmet edebilir.

iPhone 8 parmak izi tarayıcısı taşımayabilir

Apple’dan yeni renk seçeneği iddiasının doğruluğu konusunda henüz bir açıklama gelmiş değil. Yeni renk seçeneği iddiası, telefonla ilgili can sıkan haberlerin ardından kullanıcıları sevindirebilir. Yeni iPhone’un kablosuz şarj özelliğinin çıkışının gecikebileceğine ve parmak izi tarayıcısı taşımayabileceğine dair haberler de kısa bir süre önce gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER