Manşetler

iPhone 8 Touch Bar benzeri fonksiyon alanıyla gelebilir

iphone 8 touch bar

iphone 8 touch barApple birkaç ay sonra beklenen iPhone 8’de yeni bir fonksiyon alanına yer vermek amacıyla oldukça beğenilen Touch ID parmak izi okuyucusundan vazgeçebilir. Apple’ın ürünleriyle ilgili olarak yaptığı, isabet oranı yüksek tahminlerle bilinen analist Ming-Chi Kuo, gelecek nesil iPhone ile ilgili yeni tahminlerini yayınladığı bir yatırımcı notunda paylaştı.

9to5Mac’in haberine göre Kuo, MacBook Pro’nun Touch Bar’ından esinlenmiş fonksiyon alanının ekranın altına yerleştirileceğini söylüyor. Touch ID sensörünün yerine ise yeni ve geliştirilmiş biyometrik teknoloji gelecek. Bu da benzer güvenlik işlevlerini sunacak.

Touch Bar gibi bu fonksiyon alanı da ekrandaki içeriğe ve uygulamaya uygulamaya uygun sanal tuşlar ve kontroller gösterecek.

Bu son bilgi, iPhone 8’in parmak izi okuyucusunun ekrana entegre edileceğine yönelik haberlerle de örtüşüyor.

Bu yeni teknolojinin iPhone 8’in çerçevesiz tasarıma sahip olacağı söylenen, 5.8 inçlik kavisli AMOLED ekranında sunulacağı söyleniyor. Kuo’nun söylediğine göre cihazın normal görüntü alanı 5.15 inç civarında bir büyüklüğe sahip olacak. Geri kalan alan ise fonksiyon alanı için kullanılacak.

Ayrıca Kuo’nun çalıştığı ve Tayvan’ın en büyük menkul kıymetler şirketlerinden bir tanesi olan KGI Securities, iPhone 8’in ekranının ve fonksiyon alanının nasıl konumlandırılacağını gösteren bir çizim de yayınladı.

iphone 8 touch barGeçmişte Ming-Chi Kuo, MacBook Retina ekranları ve iPhone’da Touch ID’nin kullanımı gibi çeşitli özelliklerin geleceğini önceden tahmin etmişti. Bu arada analist geçtiğimiz günlerde Apple’ın iPhone 8’e yüz tanıma teknolojisini ekleyerek güvenlik seviyesini artırmayı planladığını da öne sürmüştü.

İLGİLİ HABERLER