Teknoloji

iPhone 8 taslağı cam arka panel ve kablosuz şarj beklentisini yükseltiyor

iphone 8 taslagiYeni iPhone modellerinin sonbahardan önce görülmesi beklenmiyor. Ancak bekleme süreci içinde yeni modellere ilişkin dedikodu, sızıntı ve taslaklar teknoloji dünyasında sıklıkla gündeme geliyor. Engadget sitesinin güvenilir bir aksesuar üreticisinden aldığı iPhone 8 taslağı, merakla beklenen telefonda nelerin olabileceği konusunda biraz daha somut bir ipucu veriyor. Taslakta en çok dikkat çeken nokta ise çift kamera kurulumunun yeni yerleşimi oluyor. Dikey olarak yerleştirilen yeni kamera çıkıntısında çift lensin yanı sıra mikrofon ve flaşın da bulunması göze çarpıyor.

Telefonun dış görünümü göze tanıdık gelse de, ana malzeme olarak camın tercih edileceği belirtiliyor. Cam arka panel sayesinde kablosuz şarj özelliğinin telefona entegre edilmesi de mümkün hâle geliyor. Şasinin altında kablosuz şarj bobini gibi görünen bir alanın olduğu belirtilse de, Engadget söz konusu alanın fotoğraflarını paylaşmadı.

Engadget, paylaştığı görüntülerin iki yeni nesil iPhone’dan küçük olanına ait olduğunu belirtti. Dolayısıyla çift arka kameranın ve kablosuz şarjın tüm modelleri kapsayacak standart bir özelliğe dönüşeceği söylenebilir. Engadget’ın kaynağı, Apple’ın mevcut ekran boyutlarını da artıracağı iddiasında bulundu. 4.7 inç versiyonda ekran boyutunun 5 inçe, 5.5 inçlik Plus modelinde ise ekranın 5.8 inçe yükseleceği iddia edildi. Paylaşılan görüntülerde ekranın uçtan uca olup olmayacağı konusunda bir işaret bulunmuyor. Ancak CAD dosyasındaki kasa ölçülerinin iPhone 7’ye kıyasla daha uzun, geniş ve kalın bir kasayı işaret ettiği belirtildi.

Apple iPhone 8 taslağı ile gösterilen tasarımdan vazgeçebilir

Engadget güvenilir bir kaynak olsa da, paylaşılan taslak görüntülerinin doğru olmaması veya Apple’ın başka bir tasarıma yönelmesi daima ihtimaller arasında yer alıyor. iPhone’un 10. yılına özel olarak üretilen telefonunu görmek için sonbahara kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER