Manşetler

iPhone 8’in tanıtımı için 12 Eylül, çıkışı için 22 Eylül işaret ediliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 8 tanitimiApple’ın geleneksel eylül etkinliğinin bu yılki davetiyelerini yakında göndermesi bekleniyor. Bu yılki eylül etkinliği, iPhone 8 tanıtımı nedeniyle şimdiden ayrı bir heyecan yaratmış durumda. iPhone 8 ile birlikte iPhone 7s ve 7s Plus’ın da sahne alacağı etkinliğin 12 Eylül Salı günü gerçekleştirileceği iddia ediliyor. Fransız sitesi Mac4Ever’ın operatörlere dayandırdığı haberinde, telefonların 22 Eylülde satışa çıkacağı öne sürülüyor.

Apple etkinliklerini genellikle salı veya çarşamba günleri düzenliyor. Dolayısıyla 12 Eylül tarihi, şirketin bu yaklaşımıyla örtüşüyor. Şirket yeni telefonlarını ise tanıtımdan yaklaşık 9 veya 10 gün sonra piyasaya sürüyor. Telefonların çıkışının bugüne kadar hep cuma günlerinde gerçekleşmesi, 22 Eylül tarihini de mantıklı kılıyor. Mac4Ever iddiasını mobil operatörlerden gelen bilgilere dayandırsa da, temkini elden bırakmamak gerekiyor.

Apple’ın finansal çeyreği 30 Eylül itibarıyla sona eriyor. Dolayısıyla şirketin iPhone 8 etkinliğini eylülün ikinci haftasında düzenlemesi ve ertesi hafta da yeni telefonlarını piyasaya sürmesi mantıklı görünüyor. Şirketin böylelikle iPhone satış rakamlarının daha yüksek olduğu çeyrek sonuçları açıklamayı hedeflediği düşünülüyor.

iPhone 8 tanıtımı 1 hafta önce de gerçekleştirilebilir

Apple’ın çeyrek sonuçlarını yukarıya çekmek adına iPhone 8’i 5 veya 6 Eylül tarihinde tanıtması da ihtimaller arasında yer alıyor. Şirket geçtiğimiz yıl iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı 7 Eylülde tanıtmış ve 16 Eylülde piyasaya sürmüştü. Dolayısıyla bu yıl da benzer bir takvimin uygulanması şaşırtıcı olmayacaktır. Ancak 4 Eylül ABD’de İşçi Bayramı olarak kutlandığı ve resmi tatil olduğu için Apple’ın 5 Eylül yerine 6 Eylülü tercih etmesinin daha muhtemel olduğu belirtiliyor.

Apple’ın bu yılki eylül etkinliğinde yeni iPhone modellerinin yanı sıra Apple Watch 3’ü de tanıtması bekleniyor. 4K destekli Apple TV de etkinlikte tanıtılabileceği söylenen ürünler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER