Teknoloji

iPhone 8’in sızan fotoğrafları tamamen camlı tasarımı gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Merakla beklenen iPhone 8 ile ilgili dedikodu ve sızıntılar, önümüzdeki eylül ayına kadar teknoloji dünyasının gündeminde önemli bir yer tutacak gibi görünüyor. Son iPhone 8 sızıntısı, bugüne kadar ortaya çıkan taslaklara kıyasla çok daha somut bir fikir vermesiyle aradan sıyrılıyor.

Sızan görüntülerde cihazı tüm açılardan görmek mümkün oluyor. Metal çerçeve ve parlak camlı arka panel, fotoğraflarda göze çarpıyor. Arka panelde camın tercih edilmesi, Apple’ın iPhone 5’ten bu yana değiştirmediği metal tercihinden vazgeçtiğini gösteriyor.

Fotoğraflarda çift arka kameranın dikey olarak yerleştirilmiş olması da ayrıca dikkat çekiyor. Hâli hazırda iPhone 7 Plus’taki çift arka kamera yatay biçimde yerleştirilmiş durumda. Apple’ın kamera yerleşiminde değişikliğe gidebileceğine dair dedikodular daha önce gündeme gelmişti. Bu değişikliğin artırılmış gerçeklik özelliklerinin sunulması için gerekli olabileceği belirtiliyor.

Lightning girişi, güç butonu ve ses kontrol tuşlarının konumu ve tasarımı değişmemiş gibi görünüyor. Lightning girişinin iki tarafında yine hoparlör ızgaraları bulunuyor. Güç butonu cihazın sağ tarafındaki yerini korurken, ses kontrol tuşları da akıllı telefonun solunda bulunmayı sürdürüyor.

iphone 8 sizintisi

Sızan fotoğraflardaki iPhone 8’in 143.5 x 70.9 x 7.7 mm. boyutlarında olduğu belirtildi. Bu da akıllı telefonun 138.3 x 67.1 x 7.1 mm.’lik boyutlara sahip iPhone 7’den daha büyük olduğu anlamına geliyor. iPhone 7 Plus ise kalınlık dışındaki diğer değerlerde fotoğraflardaki cihazdan daha büyük bir telefon niteliği taşıyor.

Buna rağmen, yeni iPhone’un mevcut modellerden daha büyük bir ekrana sahip olması bekleniyor. 5.8 inç ekranın cihazın ön yüzeyinin tamamını kaplayacağı ve ana ekran tuşunun da ön yüzden kaldırılacağı uzun zamandır söyleniyor. Sızan fotoğraflar da bu söylentileri destekliyor.

Apple’ın Touch ID parmak izi tarayıcısını ekranın altına entegre edebileceği öne sürülüyor. Ancak şirketin tarayıcıyı arka paneldeki logosunun altına da yerleştirebileceği iddia ediliyor.

Son iPhone 8 sızıntısı daha önce ortaya çıkan bir maketle benzerlik gösteriyor

İnternete sızan güncel iPhone 8 fotoğrafları, daha önce ortaya çıkan bir maketle de benzerlik gösteriyor. Her iki tasarımın da sızan çizimlere göre hazırlanmış olması muhtemel görünüyor. Sızıntının kaynağı @OnLeaks gibi güvenilir bir mecra olsa da, iPhone 8’in nihai tasarımının farklı olabileceğini belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER