Teknoloji

iPhone 8’de iPhone 7’dekinden daha düşük kapasiteli pil var

iphone 8iPhone 8 daha sonra gelen bir model olduğu için çoğu açıdan iPhone 7’dana daha iyi özelliklere sahip. Ancak bir alanda selefinden geride kalıyor, o da pil kapasitesi. Çin’in idari telekomünikasyon kurumu TENAA’nın veri tabanında yer alan bilgilere göre, yeni iPhone 8 cihazlarının pil kapasiteleri aşağıya indirildi.

iPhone 8’de 1821 mAh kapasiteli pil bulunurken, iPhone 7’de 1960 mAh pil bulunuyor. iPhone 7 Plus’ın 2900 mAh kapasiteli piline karşılık, iPhone 8 Plus’ta 2675 mAh kapasiteli bir pil görüyoruz.

Apple bu yeni telefonların da selefleriyle aynı pil performans değerlerine ulaştığını söylüyor. Şirket yazılım yoluyla pil optimizasyonunu yapmayı genellikle iyi şekilde beceriyor, bu nedenle pil kapasitelerinin düşmesi kullanıcı tarafında herhangi bir olumsuzluk yaratmayacaktır. Yine de, daha güncel bir telefonda eskisine göre daha düşük kapasiteli bir pil bulunduğunu bilmek kullanıcıların hoşuna gitmeyebilir. Özellikle pil ömrünün cihaz memnuniyetinde önemli bir kriter olduğu şu zamanlarda.

Google ve Samsung gibi Apple’ın rakipleri daha büyük boyutlu kapasitelere sahip pillere öncelik veriyor. Geçen yıl çıkan Pixel ve Pixel XL’de sırasıyla 2770 mAh ve 3450 mAh kapasiteli piller bulunuyor. Galaxy S8 ve S8+ ise sırasıyla 3000 ve 3500 mAh kapasiteli pillere sahip. Apple’ın cihazları ise daha düşük kapasiteli pillere sahip olmalarına karşın o cihazlarla hemen hemen aynı seviyede pil ömrü değerlerini tutturmayı başarıyor. Sonuç olarak, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ta daha düşük kapasiteli pillerin bulunması çok da sorun yaratmayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER