Teknoloji

iPhone 8’in parmak izi tarayıcısı güç butonuna yerleştirilebilir

iPhone 8 ve parmak izi tarayıcısının konumuyla ilgili haberler uzun süredir teknoloji dünyasının gündemini meşgul ediyor. Yeni iPhone’un mevcut modellerden farklı olarak ekran altına entegre bir parmak izi tarayıcısına sahip olacağı iddiası bir süredir gündemdeydi. İnternete sızan çeşitli çizimler de bu iddiayı desteklemişti. Ancak Apple başka bir ihtimali daha değerlendiriyor gibi görünüyor.

Patently Apple sitesi tarafından paylaşılan bir Apple patenti, şirketin güç butonuna entegre bir parmak izi tarayıcısını da tercih edebileceğini gösteriyor. Söz konusu tarayıcının bir dokunuşla veya bastırarak aktive edilebileceği belirtiliyor.

iphone 8 Bu patentin varlığı, Apple’ın yeni iPhone’un ön yüzünün tamamını ekranla kaplı biçimde sunmasını mümkün kılıyor. Sızan taslakların doğru olma ihtimali de bu patent sayesinde biraz daha yükseliyor. Ancak parmak izi tarayıcısının ekran altına yerleştirilmesi yönündeki iddialar da daha tartışmalı bir pozisyona yerleşiyor.

iPhone 8 sızıntıları iPhone 7’ye kıyasla daha büyük güç butonunu gösteriyor

Apple’ın patentteki çözümü tercih edebileceğini gösteren başka deliller de bulunuyor. İnternete sızan pek çok çizim ve fotoğrafta, iPhone 8’in iPhone 7’ye kıyasla daha güçlü bir ana ekran tuşuna sahip olduğu görülüyor. Bu da parmak izi tarayıcısının güç butonuna yerleştirilmesi ihtimalini kuvvetlendiriyor. Yine de, ortaya atılan iddialarda varsayım payının da bulunduğunu unutmamakta fayda var.

Apple, parmak izi tarayıcısını güç butonuna yerleştirmeyi akıl eden ilk şirket değil. Sony pek çok akıllı telefonunda parmak izi tarayıcısını güç butonuna yerleştirme yolunu seçmişti.

İLGİLİ HABERLER