Teknoloji

iPhone 8 için tuşsuz parmak izi tarayıcısı patenti kullanılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 8iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın tanıtılmasının üzerinden henüz bir ay bile geçmiş değil. Ancak bu durum gelecek yıl beklenen iPhone modeline dair dedikoduların konuşulmasına engel olmuyor. Şirketin 2017 model iPhone’da radikal değişiklikler yapacağına dair haberler, iPhone 7 duyurusundan önce gündeme gelmişti. Şimdi de söz konusu radikal değişiklikleri gösteren iddialar ve sızıntılar ortaya çıkıyor. Apple’ın iPhone 8 ile birlikte LED ekrandan OLED’e geçiş yapacağı belirtilirken, cihazın ön yüzününde tamamen ekrandan oluşacağı söyleniyor. Bu da Touch ID parmak izi tarayıcısının akıbetinin merak edilmesine yol açıyor. Apple’ın yeni parmak izi sensörüyle bu duruma çözüm bulacağı söyleniyor.

Günümüzde akıllı cihazlarda bulunan parmak izi sensörlerinin tamamı insan derisinin fiziksel temasına ihtiyaç duyuyor. “Elektrostatik temas” olarak bilinen bu dokunuşta sensör ve kullanıcının parmağı arasındaki boşluklar elektrik akımını kesiyor ve bazı durumlarda parmak izinin görüntülerini oluşturuyor.

iphone-8-patent-taslak-051016-2Son kısım, parmak izi tarayıcısını fiziksel bir butondan başka bir şeyin altına yerleştirme konusundaki en büyük sıkıntı niteliğini taşıyor. Örneğin, sensör ekran altına yerleştirildiğinde parmak izinin doğru bir görüntüsünün oluşturulması zorlaşıyor. Apple’ın kondüktif katmanlardan oluşan elektrostatik lensleri kullandığı patenti sayesinde parmak ve sensör arasındaki boşluklardan doğan yer değiştirme durumu dengelenebiliyor.

iPhone 8 için butonsuz yaklaşımın ipuçları iPhone 7’de veriliyor

Apple iPhone 7’yi tanıtırken ana ekran tuşunun geçmişte olduğundan farklı bir kullanım hissi yaşatacağını vurgulamış ve ana ekran tuşunun artık pek de bir tuş gibi olmadığını belirtmişti. Şirket, bu yolla iPhone 8 için bir işaret vermiş olabilir.

İLGİLİ HABERLER