Teknoloji

iPhone 8’de bulunması muhtemel iki özelliğinin ipuçları Apple patentlerinde gizli

ios avantajları

iphone 8Apple’ın Ar-Ge ekibi yoğun şekilde çalışıyor, bunu iPhone üreticisine verilen yeni patentlerden anlıyoruz. Üstelik bunlardan iki tanesi, önümüzdeki zamanlarda çıkması beklenen iPhone 8 ile yakından ilgili olacak gibi görünüyor.

Apple’a farklı tarihlerde başvuruları yapılmış toplam 56 patent bir günde verildi, bunlardan bazıları iPhone 8 dedikodularının iyice artmaya başladığı bu günlerde epey dikkat çekici gibi görünüyor. Patently Apple sitesine göre, bunlardan bir tanesi kenardan kenara ekran, diğeriyse Touch ID işlevinin dokunmatik yüzey üzerinde sağlanmasını mümkün kılacak bir biyometrik kimlik doğrulama özelliği.

Görsel: ABD Patent ve Marka Ofisi

Bu iki patent dikkat çekici, çünkü son zamanlarda gelecek nesil iPhone’lardan bir tanesinde ekran çerçevesinin mümkün olduğu kadar az alan kaplayacağı ve Touch ID parmak izi doğrulama özelliğinin de cihazın ekranına ekleneceği şeklindeydi.

Çoğu patent gibi, bu patent için de Apple’ın ilgili teknolojiyi gerçek hayata geçecek bir üründe kullanacağını söyleyemeyiz. Ne var ki, bu patent Apple’ın telefonda ekran çerçevesini kaldırmayı düşündüğünü ortaya koyan ilk ciddi kanıt olma özelliğini taşıyor.

Bunlara ek olarak, MacBook Pro’nun simgesel Touch Bar dokunmatik kontrol paneli de Apple’ın biyometrik kimlik doğrulama özelliğini bir dokunmatik ekrana ekleyebileceğini göstermişti. Bazı analistler gelecek nesil iPhone’da da benzer bir uygulamanın yer alabileceğini düşünüyor.

Apple’dan ne zaman somut detaylar edinebileceğimiz noktasında en yakın tarih gelecek ay düzenlenecek WWDC 2017 geliştirici konferansı olacak. Burada büyük ihtimalle yeni iPhone’la ilgili resmi duyuru olmayacak, ancak gelecek nesi işletim sistemi iOS 11’in var olacak bazı özelliklerinden yeni iPhone veya iPhone’larla ilgili bazı detaylara ulaşmak, bunları tahmin etmek mümkün olabilir.

İLGİLİ HABERLER