Manşetler

iPhone 8’in 5.8 inç OLED ekrana sahip olması ihtimali artıyor

iphone 8

iphone 82017’de piyasaya çıkacak iPhone modelleriyle ilgili dedikodular, iPhone 7 ve 7 Plus’ın duyurulmasından önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın tanıtılmasıyla birlikte de devam eden bu dedikodulara sürekli olarak yenileri ekleniyor. Japon gazetesi Nikkei’de yer alan bir habere göre, iPhone 8 olarak da anılan 10. yıl özel iPhone’unda 5.8 inç OLED ekran bulunacak.

Apple’ın 2017’de üç yeni iPhone modelini piyasaya sürmesi öngörülüyor. iPhone 8’in bu üç telefon içinde en büyük ekrana sahip cihaz olacağı iddia ediliyor. Daha önce bu telefonun ekranının 5 inç büyüklüğünde olacağı iddia edilmişti. Ancak Nikkei’nin yeni haberinde ekran boyutu olarak yine 5.8 inç ön plana çıkıyor. Nikkei, yapılan tahminleri Apple ürünlerine dair isabetli öngörüleri bulunan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo’nun açıklamalarıyla karşılaştırıyor.

Habere göre, 10. yıla özel olarak üretilen iPhone’da 5.8 inç OLED ekran bulunacak. Bu telefona 4.7 inç ekranlı iPhone 7s ve 5.5 inç ekranlı iPhone 7s Plus eşlik edecek. Söz konusu iki modelde LCD panel kullanılacak. Ancak 2018’den itibaren tüm iPhone modellerinde OLED panel tercih edilmesi öngörülüyor.

5.8 inç ekranın sadece 5.1 ila 5.15 inçlik bir kısmının aktif ekran işlevi göreceği söyleniyor. Ön panelin geri kalan kısmında ise özel bir “fonksiyon alanı”nın bulunacağı iddia ediliyor. Bu alanda ana ekran tuşunun yerini alması beklenen sanal tuşun da bulunması öngörülüyor. Bu tercihin akıllı telefonda uçtan uca ekranın yer alması için yapıldığı söyleniyor.

10. yıla özel iPhone modelinin ön kamerasının da gelişmiş özellikler barındıracağı iddia ediliyor. 3D selfie çekebilme yeteneğine sahip olması beklenen kameranın yüz tanıma ve kimlik doğrulama gibi işlemleri de yerine getirebileceği söyleniyor. Yüz tanıma özelliğinin Touch ID’nin yerini alacağı ve parmak izi tarayıcısına olan bağımlılığı ortadan kaldıracağı konuşulanlar arasında yer alıyor.

iPhone 8 1000 doların üzerinde bir fiyat karşılığında satılabilir

Nikkei’nin haberinde OLED ekranlı model ile iPhone’un ortalama fiyatının da yükselebileceğine dikkat çekiliyor. Söz konusu fiyat hâli hazırda yurt dışında 700 dolar seviyesinde seyrediyor. Ancak iPhone 8’in ABD’de 1000 doların üzerinde bir fiyat karşılığında satılabileceği söyleniyor. Ortaya çıkan söylentilerin doğruluğundan emin olmak içinse eylül ayına kadar beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER