Teknoloji

iPhone 8 kablosuz şarj ve 3.5 mm. kulaklık girişi için aksesuar sunmayabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 8iPhone 8 ile ilgili dedikodular, uzun süredir etrafta dolaşmaya devam ediyor. Akıllı telefonun bu yıl piyasaya çıkıp çıkmayacağı bile henüz kesin değil. Ancak Apple’ın ilk iPhone’un çıkışının 10. yılını kutlamak adına 2017’de standart iPhone 7s ve iPhone 7s Plus’ın yanına üçüncü bir model daha ekleyebileceği uzun süredir konuşuluyor.

Bu modelin ismi ve ekran boyutu konusunda da çeşitli iddialar ortaya atılıyor. İsim konusunda iPhone 8 öne çıkarken, ekran boyutunun 5 ya da 5.7 inç olabileceği söyleniyor. Şirketin farklı tasarımlar üzerindeki çalışmalarını devam ettirdiği söylenirken, kaynaklar 4.7 ve 5.5 inç modellerin arasına yerleştirilecek “ortanca” bir modelin daha muhtemel olduğunu belirtiyor. Bu modelle birlikte kutudan çıkacaklara dair dedikodular da şimdiden başlamış durumda.

Apple’ın 10. yıl özel iPhone’unun arkasının camla kaplı olacağı ve telefonun kablosuz şarj desteğine sahip olacağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Bu iddia, yeni haberlerde de doğrulanıyor. Ancak Apple’ın telefonla birlikte kablosuz şarj için bir aksesuar sunmayacağı ve bu aksesuarın ayrı olarak satılacağı iddia ediliyor. Apple’ın kablosuz şarj standardı olarak en yeni Qi sürümünü tercih etmesi bekleniyor. Ancak kablosuz şarj için gerekli aksesuarın ayrı olarak satılması, iPhone kullanıcılarının bu özelliği benimsemesini zorlaştırabilir.

Apple, iPhone 7 ile birlikte 3.5 mm. kulaklık jakından vazgeçmiş ve kulaklık bağlantısını da Lightning girişi üzerinden yapmaya başlamıştı. Şirket, standart kulaklık sahiplerini mağdur etmemek için özel bir aksesuarla eski kulaklıkların da iPhone 7’ye bağlanmasını mümkün kılmıştı. Apple’ın iPhone 8 ile birlikte bu aksesuarı kutu içinde sunmaktan vazgeçeceği söyleniyor. AirPods ve BeatsX gibi kulaklıkların varlığı da göz önüne alınınca Apple’ın gelecek vizyonunda kulaklıklar için kablosuz bağlantıyı tercih ettiği anlaşılıyor.

iPhone 8 ile birlikte çift kameranın yerleşimi değiştirilebilir

Apple’ın iPhone 8 ile birlikte çift arka kameranın yerleşiminde de değişikliğe gidebileceği söyleniyor. Şirketin kamera lenslerini yan yana koymak yerine dikey bir yerleşimi tercih edebileceği iddia ediliyor. OLED ekrana da sahip olması beklenen bu özel iPhone’un ABD satış fiyatının 1000 doların üzerine çıkması da ihtimaller arasında sayılıyor. Bunun doğru olup olmadığını görmek içinse muhtemelen eylül ayına kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER