Teknoloji

iPhone 8 artırılmış gerçeklik desteği için 3D lazer ile birlikte gelebilir

iphone 8Apple’ın iPhone’un 10. yaşını kutlamak adına özel bir iPhone’u piyasaya sürmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Bu telefonda yüz tanıma için üç boyutlu sensörlerin bulunması bekleniyor. Ancak kaynaklar iPhone 8 olarak anılan telefonun arka kamerasında da 3D lazer sensörlerinin bulunacağını iddia ediyor.

Fast Company’de yer alan habere göre, iPhone’da dikey boşlukları yüzeye yayan lazer sistemi (VCSEL) bulunacak. Fast Company, Apple’ın son aylarda farklı kaynaklardan VCSEL bileşenleri tedarik etmesini bu duruma kanıt olarak gösteriyor. VCSEL sayesinde iPhone’un kamerasının otomatik odaklama ve derinlik algılama yetenekleri de gelişecek. Bu gelişimin daha üst seviye bir artırılmış gerçeklik deneyimini de beraberinde getirmesi öngörülüyor.

Apple’ın cihazlarında artırılmış gerçeklik deneyimi sunma konusuna bu denli eğilmesine çok da şaşırmamak gerekiyor. Şirketin CEO’su Tim Cook, artırılmış gerçekliği sanal gerçekliğe tercih ettiğini çeşitli vesilelerle gündeme getirmişti. Apple, WWDC 2017’de de ARKit adını taşıyan artırılmış gerçeklik araç setini duyurmuştu.

Önümüzdeki sonbaharda yayınlanacak iOS 11 ile birlikte gelecek olan ARKit, geliştiricilere iPhone ve iPad için artırılmış gerçeklik tabanlı uygulamalar hazırlama imkanı sağlayacak.

iPhone 8 ile ilgili kesin bilgiler için sonbaharı beklemek gerekiyor

iPhone 8’in VCSEL teknolojisini barındırıp barındırmayacağı ve bu sistemin nasıl uygulanacağı henüz belirsizliğini koruyor. Apple’ın bugüne kadarki en özel iPhone’una dair detaylar için sonbaharı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER