Teknoloji

iPhone 8 yeniden boyutlandırılabilen bir ana ekran tuşuna sahip olabilir

iphone 8iPhone 8 ile ilgili sızıntı ve dedikoduların arkası kesilmiyor. Şirketin yanlışlıkla sızdırdığı HomePod’un yazılımı, yeni iPhone ile ilgili pek çok ipucu veriyor. Apple’ın akıllı hoparlörünün de iOS ile çalışması, yeni iPhone’a ait izlerin görülmesini sağlıyor. Yazılımı inceleyen geliştiriciler, telefonda bulunması muhtemel özellikleri ortaya çıkarıyor. Yeniden boyutlandırılabilen ana ekran tuşu ve Apple Pay ödemelerinin yüz tanımayla doğrulanabilmesi, geliştiricilerin gün yüzüne çıkardığı en yeni özellikler oldu.

Geliştirici Guilherme Rambo, HomePod’un yazılımında “Pearl ID” kod adını taşıyan bir sisteme yönelik çok sayıda referansı ortaya çıkardı. Söz konusu sistemin yeni iPhone’un yüz tanıma işlevini yerine getireceği söyleniyor. Sistemin birden fazla yüzü depolayabileceği ve üçüncü taraf uygulamaların sisteme ulaşabileceği, Rambo’nun ortaya çıkardığı bilgiler arasında yer alıyor.

Yazılımda “çoklu biyometrik” şeklinde bir ibarenin kullanılmış olması da dikkat çekiyor. Bu da telefonun ekstra güvenlik için çift aşamalı biyometrik doğrulama uygulayabileceği anlamına geliyor. Yüz tanıma ve parmak izi okuma gibi özelliklerin birleştirilmesi, bu konuda akıllara gelen ilk seçenek oluyor. Yazılımdaki kodlar, hem arka hem de ön kameranın yüz tanıma için kullanılabileceğini gösteriyor.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/895486535742705664

iPhone 8’in sanal ana ekran tuşuyla ilgili işaretlere de HomePod’un yazılımında rastlanıyor. Kodu mercek altına alan geliştirici Steve Troughton-Smith, ana ekran tuşunun boyutunun değiştirilebileceğini, etrafındaki alanın genişletilebileceğini veya küçültülebileceğini ve ana ekran tuşunun gerektiğinde gizlenebileceğini belirtti.

iPhone 8 video kalitesini de yukarıya çekiyor

Yeni iPhone’un 240 fps’de 1080p video kaydı yapabileceği bilgisine de kodlardan erişmek mümkün oluyor. iPhone 7 hâli hazırda 240 fps’de 720p video kaydı gerçekleştiriyor. “ModernHDR” adını taşıyan HDR kayıt özelliğinin izleri de kodlarda görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER