Teknoloji

iPhone 8 kenardan kenara ekran ve AirPods kulaklıklarla gelebilir

apple iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple iphoneİki farklı yüksek profilli analist ekibi, bu yıl çıkması beklenen iPhone 8, iPhone 7S ve iPhone 7S Plus ile ilgili ilginç tahminler sıraladı. Söz konusu analiz şirketlerinin tahminleri sürekli takip ettikleri tedarik zincirlerine ve pazarın eğilimlerini tahmin eden diğer gizli kaynaklara dayanıyor.

JP Morgan’a göre, üst sınıf iPhone 8’de kenardan kenara yayılan ekran, arkada çift lensli kamera, daha da geliştirilmiş suya dayanıklılık, ön tarafın etrafında daha da genişletilmiş hoparlörler bulunacak. Ayrıca bu telefon bir çift ücretsiz AirPods kablosuz kulaklıkla birlikte sunulacak. Ayrıca şirket, daha düşük fiyatlı olacak ve daha alt fiyat noktasında ürün arayan müşterileri hedefleyen iPhone 7S ve iPhone 7S Plus modellerinin de alüminyum yerine cam arka panele sahip olacağı öne sürülüyor.

Bunlar, daha önce duyulmuş dedikodularla örtüşüyor, böylelikle iPhone 8’in neleri barındıracağına dair biraz daha net bir resim elde etmiş oluyoruz. Bununla birlikte JP Morgan’ın Apple ilgili tahminler konusunda iyi bir geçmişe sahip olmadığını belirtmek gerekiyor. Bununla birlikte yüksek fiyatı ve tedarikle ilgili sıkıntılar göz önünde bulundurulduğunda AirPods iddiası da biraz aşırıya kaçmış gibi görünüyor.

CLSA ise Apple’ın iPhone 8’de Touch ID sensörünü telefonun arkasına yerleştirileceğini, çünkü bunu ön tarafta, ekranın içine yerleştirmeyi beceremediğini söylüyor. Benzer bir sıkıntıyı Samsung’un da yaşadığı söylenmiş ve bu nedenle Galaxy S8 ve S8+ modellerinde parmak izi okuyucusuna arkada yer verilmişti. Ayrıca elde edilen çizimler çift lensli arka kamerayı da gösteriyor.

Arkada Touch ID sensörünün yer almasıyla ilgili dedikoduları son birkaç aydır birkaç kez duymuştuk. Anlaşılan o ki, Apple her ne kadar eylül ayına yetiştirme ihtimali bulunsa da, ön tarafa tatmin edici seviyede bir sensör yerleştirmeyi çok da uygun bulmuyor.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, analiz şirketlerinin iyi bağlantıları olsa da, her söyledikleri doğru çıkacak diye bir şart bulunmuyor. iPhone 7S, iPhone 7S Plus ve iPhone 8’in eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Her ne kadar telefonların bu isimlerle çıkacağı kesin olmasa da, iPhone 8 olarak nitelendirilen üst sınıf modelin diğerlerinden daha geç piyasaya çıkabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER