Manşetler

iPhone 8’in adı son dakikada değişebilir, iPhone X olabilir

iphone x iphone 8Apple’ın 12 Eylül’de düzenleyeceği iPhone etkinliğinde iPhone 8, iPhone 7S ve iPhone 7S Plus modellerini tanıtması bekleniyor. Çoğu yerde tanıtılacak telefonlar bu adlarla anılıyor, ancak son günlerde çıkan bazı dedikodular bu telefonların piyasada yer bulacakları adların farklı olabileceğini işaret ediyor.

Öncelikle Hollandalı iCulture sitesi iPhone 8’in dünya çapında duyurusunun iPhone X adıyla yapılacağını iddia etti. X Roma rakamlarında 10’a karşılık geliyor. Apple, böylelikle iPhone’un onuncu yılını simgeleyen bir cihaz çıkarmış olacak. İddiasının güvenilir bir kaynağa dayandıran site, iPhone 7S’in iPhone 8, iPhone 7S Plus’ın da iPhone 8 Plus adıyla çıkacağını da öne sürüyor.

9to5Mac sitesinin kılıf üreticilerinden aldığı havadislere göre ise, en üst seviyedeki iPhone modeli iPhone Edition adını taşıyacak. Bu sitede de diğer iki telefonun iPhone 8 ve iPhone 8 Plus adını taşıyacağını söylüyor.

Aslında hem iPhone X hem de iPhone Edition adları daha önce dillendirilmişti. Bu nedenle söz konusu iddiaların yeniden dirilmesi çok da mantıksız görünmüyor.

Kesin gibi görünen, Apple’ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus üzerinde yapacağı küçük güncellemelerle iPhone 7S veya iPhone 8 olarak adlandıracağı cihazları çıkaracağı. Değişiklikler arasında kablosuz şarj özelliği de dillendiriliyor. Daha üst sınıf, çerçevesiz ekranlı iPhone’un ise diğerlerine göre daha yüksek fiyata sahip olması bekleniyor.

12 Eylül iPhone etkinliği Apple’ın Cupertino’da yeni açılan Apple Park adlı yerleşkesinde bulunan Steve Jobs Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek. Detaylar 12 Eylül akşamında Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER