Teknoloji

iPhone 8 2017’de Google’da en çok aranan teknolojik ürün oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın açıkladığı 2017’nin arama trendleri listeleri arasında teknolojiye özel bir liste de bulunuyor. Küresel bazda hazırlanan bu liste, dünya çapında 2017’nin en çok aranan teknolojik ürünlerini ortaya koyuyor.

İlginçtir ki, iPhone X bu yılın en çok konuşulan iPhone modeli olmasına rağmen, iPhone 8 yıl genelinde en çok aranan terim olmuş. iPhone X ise hemen arkasından geliyor. Burada bir noktaya dikkat çekmek gerekiyor. 12 Eylül’deki iPhone lansmanından kısa bir süre öncesine kadar, iPhone X olarak tanıtılan cihazın iPhone 8 olacağı düşünülüyordu, sızıntılar bu şekilde yorumlanıyordu. Bu durum iPhone 8 için büyük bir arama hacmi yaratmış olmalı.

Apple’ın 2017 model iPhone’larını Nintendo’nun taşınabilir oyun konsolu Switch, Samsung Galaxy S8 ve Microsoft Xbox One X izliyor.

Bu yılın başlarında yeniden canlanan ve MWC 2017’nin en fazla ilgi çeken cihazlarından olan Nokia 3310 da en çok arananlar listesinde yer bulmuş.

Razer Phone, Oppo F5, OnePlus 5 ve Nokia 6 gibi telefonlar da en çok aranan elektronik cihazlar listesinde yer alıyor. Son üç cihazın arama hacmini büyük çoğunlukla Asya’daki kullanıcılar oluşturmuş olmalı. Razer Phone gibi, yılın sonlarına doğru ortaya çıkan bir cihazın bu kadar yüksek ilgi uyandırmış olması da dikkate değer görünüyor.

Google Türkiye’nin 2017 arama trendleri listesini de açıkladı. O listelerle ilgili detayları konuyla ilgili haberimizde bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER