Manşetler

iPhone 7 videosu şimdiye kadar çıkan dedikoduları doğruluyor

iphone 7

iphone 7Yeni nesil iPhone’un, nam-ı diğer iPhone 7’nin eylül ayının başlarında beklenen çıkışına yaklaştıkça, bu cihaza ait sızıntıların da giderek arttığını görüyoruz. Geçen hafta içinde yayınlanan kısa bir videonun ardından, yine geride bıraktığımız hafta sonu iPhone 7 olduğu iddia edilen cihaza ait daha uzun bir video paylaşıldı.

Videoda 4.7 inç ekranlı bir iPhone 7 gövdesi görülüyor. Bu, daha önce çıkmış olan dedikoduları doğrular nitelikte görünüyor. Daha büyük bir kamera, yeniden tasarlanan anten çizgileri, kaldırılan kulaklık jakı ve bunun yerine eklenen hoparlör ızgarası gibi detayları görüyoruz. Ayrıca videoda iPhone 7 olduğu öne sürülen cihazın tasarımı iPhone 6s ile de karşılaştırılıyor. Bu ikisinin birçok açıdan benzer karakterleri taşıdığı görülüyor.

iPhone 7 maketinin uzay grisi renkteki metal gövdesi 6s’in gövdesiyle uyuşuyor. Arkada yer alan kamera çıkıntısı da geçen hafta içinde yayınlanan fotoğraftaki görüntüyle örtüşüyor. Yeni kamera bileşeni metal gövdenin içine hafif kavisli ve tepesinde keskinleşen kenarlara sahip bir çerçeve eşliğinde yerleştiriliyor. Ayrıca kameranın cihazın köşesine doğru yerleştirildiği de dikkat çekiyor. Halbuki mevcut iPhone 6s’te kameranın yatay eksende hafifçe ortaya doğru kaydırıldığı görülüyor. Kamera deliğinin yüzde 25 daha büyük olduğu da dikkat çekiyor. Bu da kamerada önemli güncellemeler yapılacağını işareti sayılabilir. Videoda 5.5 inç iPhone 7 modeli yer almıyor. Bu cihazın iki adet 12 megapiksel sensörlü çift kamera sistemi barındıracağı söyleniyor.

iPhone 7’nin kulaklık jakı barındırmayacağına dair dedikodular sızan bu videoyla da destekleniyor. Kulaklık jakı yer almazken ses kapatma düğmesi olduğu yerde duruyor. Apple, kulaklık jakını kaldırarak buraya ek bir hoparlör ızgarası yerleştirmiş. Büyük ihtimalle iPhone 7, sahiplerine stereo ses deneyimi sunacak.

Anten çizgileri de mevcut modeldeki tasarımına göre biraz daha çekici hâle getirilmiş. Telefonun arkasında yatay eksen boyunca uzanan iki adet çizgi yerine, yeni antent çizgileri üst ve alt kenarlar boyunca uzanıyor. Bu da arkadaki metal yüzeyin herhangi bir çizgiyle kesilmemesi anlamına geliyor. Apple logosu ve kamera arka yüzeyin sürekliliğini bozan tek unsurlar oluyor.

IPHONE 7 BOYUTLAR BAKIMINDAN IPHONE 6S İLE HEMEN HEMEN AYNI SEVİYEDE OLACAK

Boyutlara bakıldığında iPhone 6s ve iPhone 7 hemen hemen aynı görünüyor. Yükseklik, genişlik ve kalınlıktaki farklar göz ardı edilebilir derecede. Bazı dedikodulara göre, kulaklık jakının kaldırılması sayesinde Apple iPhone 7’yi tamamen suya ve toza dayanıklı olarak pazarlayabilir.

Doğal olarak bu sızıntı cihazı içinde olabilecek değişikliklerden bahsetmiyor. Ancak Apple’ın yeni nesil işlemcisinin, muhtemelen A10’un bu yeni iPhone’da yer alması bekleniyor. A10 ile birlikte daha iyi grafik ve işlem performansı sunulacaktır.

Ayrıca Apple’ın RAM artışında bulunacağı öne sürülüyor. Bazı kaynaklar 2 GB’den 3 GB’ye çıkıştan bahsediyor. Ayrıca birçok kaynak Apple’ın en sonunda 16 GB’lık temel saklama alanı seçeneğini kaldıracağı konusunda hemfikir. Gelecek nesil iPhone’da seçenekler 32 GB’den başlayacak, en üstte de 256 GB kapasiteli bir model bulunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER