Manşetler

iPhone 7 iPhone 6s’e benzeyecek, esas değişiklikler 2017’de gerçekleşecek

iphone 7Apple’ın iPhone 7’yi önümüzdeki sonbaharda görücüye çıkarması bekleniyor. Telefonun genel hatlarıyla iPhone 6 ve 6s’e yakın bir yerde duracağı iddiası ise sıklıkla dillendiriliyor. Bu koroya en son katılan yayın organı ise The Wall Street Journal oldu. Gazetede yer alan habere göre, Cupertino merkezli şirketin yeni akıllı telefonu seleflerine fazlasıyla benzeyecek, ancak bazı önemli farklılıklar da barındıracak.

Söz konusu farklılıklara verilen ilk örnek ise kulaklık jakının çıkarılması oluyor. Bu iddiayı yalanlayan haberler de bu hafta içinde gündeme gelmişti. Ancak The Wall Street Journal, kulaklık jakı konusunda daha önce çıkan haberlere itibar etmeyi seçmişe benziyor. Şirketin iPhone’da sunduğu ekran boyutlarının da değişmesi beklenmiyor. Yani yeni iPhone modellerinde de 4.7 ve 5.5 inç ekranlarla karşılaşacağız.

Apple genellikle her iki yılda bir iPhone tasarımını tamamen yenileme yoluna gidiyordu. iPhone 7 ile şirket bu anlayışıyla da vedalaşacak gibi gözüküyor. iPhone’da daha kapsamlı değişiklikler içinse 2017 işaret ediliyor. Kavisli ekran, uçtan uca OLED ekran ve ekran içine yerleştirilmiş Touch ID parmak izi tarayıcısı gibi yenilik iddiaları etrafta dolaşıyor.

The Wall Street Journal’ın haberinde, Apple’ın tasarım şefi Jony Ive’ın uzun yıllardır iPhone’un “camdan yapılmış tek parça bir kağıt” gibi gözükmesi konusunda ısrarcı olduğu belirtiliyor. iPhone 2017’de 10. yaşını kutlayacak. Dolayısıyla Apple’ın o yıla özel bir şeyler yapması fikri kulağa garip gelmiyor. Yine de, önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak telefonun tasarımı konusunda nihai kararın henüz verilmediği belirtiliyor.

iPhone 7 eylül ayında görücüye çıkacak

Peki 2016 model iPhone’da neler olacak? Habere göre, kulaklık jakının çıkarılması sayesinde iPhone, suya karşı daha dayanıklı hâle gelecek. Böylelikle Apple, Samsung’un telefonlarıyla arasındaki önemli bir farklı kapatmış olacak. Buna ek olarak, telefonun kasasının da mevcut modellere kıyasla biraz daha incelmesi bekleniyor. Eylülde tanıtılması için öngörülen iPhone 7 için çift arka kamera gibi yeniliklerden bahsedilse de, tasarım konusundaki değişim beklentileri büyük ölçüde aşağıya çekilmiş gibi gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER