Manşetler

iPhone 7 için son dakika sızıntıları: Daha hızlı A10 işlemci, piyano siyahı renk seçeneği

iphone 7
iphone 7
iPhone 7’de anten çizgilerinde gözle görülür değişiklikler bekleniyor

Geçen hafta IFA 2016 sayesinde teknoloji dünyasının gündemi bir hayli yoğundu. Bu hafta da 7 Eylül Çarşamba akşamı gerçekleşecek Apple etkinliği sayesinde gündem yine yoğun geçecek. Her ne kadar iPhone 7 tanıtımına çok yaklaşmış olsak da, “son dakika” olarak nitelendirilecek sızıntılar görmeye devam ediyoruz.

KGI Securities adlı şirketin analisti olan ve bu sayfaları takip edenlerin yakından bildiği Ming Chi Kuo, çok yakında çalışacağımız yeni akıllı telefon için bazı çok özel detaylar paylaştı. Paylaşılan bilgiler arasında iPhone 7 Plus’ta yer alması beklenen çift kamera, önemli şekilde güçlendirilmiş A10 işlemci ve uzay grisi rengin emekliye ayrılmasını sağlayacak iki yeni renk seçeneği bulunuyor.

Görünüşe göre, bazılarının heyecanlanmasına neden olan iPhone 7’nin mavi renkli olması şeklindeki beklenti gerçekleşmeyecek gibi görünüyor. Bunun yerine yeni iPhone 7; altın, gümüş, roze altın, koyu siyah ve piyano siyahı olmak üzere toplam beş farklı renk seçeneğiyle sunulacak. Uzay grisi renk seçeneği kaldırılarak bunun yerine iki yeni siyah renk türü getirilecek. Piyano siyahı parlak görünümlü bir yüzeye sahip ve muhtemelen üretmesi de diğerlerine göre daha zor olacaktır. Belki de bu renk seçeneği başlangıçta daha yüksek depolama kapasitesine sahip ve doğal olarak diğerlerine göre daha pahalı olan modellerde sunulabilir.

iphone 7
iPhone 7 ile birlikte iki yeni renk seçeneğinin ekleneceği tahmin ediliyor

Kapasite hakkında konuşacak olursak, yeni iPhone ailesi ile birlikte depolama kapasitesi seçeneklerinde de bazı değişikliklere gidiliyor. En sonunda 16 GB’lık seçenek kaldırılıyor. Bununla birlikte Apple 64 GB modeli de kaldırıyor. Gelecek nesil telefonun 32, 128 ve 256 GB’lık konfigürasyonlarının sunulması bekleniyor. RAM ile ilgili konuşacak olursak, iPhone 7’nin 2 GB RAM barındırması, ancak iPhone 7 Plus’ın 3 GB RAM’e sahip olması bekleniyor. Güncellenecek tek unsur bellek olmayacak. Yeni telefonlarda yer alacak A10 işlemcinin de, 1.85 GHz saat frekansına sahip olan A9 yerine 2.4 GHz saat frekansına sahip olacağı öne sürülüyor. Apple’ın bu tarz değişikliklerde ne kadar muhafazakâr davrandığını düşünürsek, büyük ve önemli bir değişiklik bizi bekliyor.

Bu kapasite artışları, özellikle ikili arka kameraya sahip olacağı iddia edilen iPhone 7 Plus için epey yardımcı olacaktır. Bir adet monokrom ve bir adet RGB sensör olmak üzere iki adet kamera sensörü barındıran Huawei P9’un aksine, iPhone 7’nin bir tane geniş açılı ve bir tane de telefoto kamera barındırması, her ikisinin de 12 megapiksel sensöre sahip olması bekleniyor. Bu kurulumun gerçek hayatta nasıl sonuçlar vereceğini incelemeler ortaya çıktıkça göreceğiz. Ayrıca Apple’ın LED flaş sayısını ikiden dörde çıkarması; soğuk tonlu ışık için iki, sıcak tonlu ışık için de iki kaynak sunması bekleniyor.

iPhone 7 ile tanışmak için Teknoblog’a gelin

Apple’ın yeni akıllı telefonları birçok yeniliğin getirileceği, bununla birlikte birlikte tasarımın önceki nesillerle benzer tutulacağı bir cihaz olacak gibi görünüyor. Geçen yıllarda model numarası artışlarında gördüğümüz radikal değişiklikler yerine “S” modellerindeki benzer bir gelişim göreceğiz gibi görünüyor. Belki de Apple, daha kapsamlı tasarım değişikliklerini gelecek yıla saklıyor. Her şeyin netleşmesi için 7 Eylül Çarşamba akşamını beklemek gerekiyor. Türkiye saatiyle 8’de başlayacak etkinlikle ilgili gelişmeleri en hızlı şekilde Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple iPhone 7 etkinliği: Neler bekliyoruz, ürünlerle ilgili tahminler neler?

İLGİLİ HABERLER