Teknoloji

iPhone 7 sızıntısı daha büyük kamerayı işaret ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 7 sızıntı

iPhone 7’nin eylül ayı itibarıyla resmiyet kazanması bekleniyor. Ancak önümüzde daha neredeyse altı aylık bir süre olması, akıllı telefona dair bazı dedikodu ve sızıntıların ortaya çıkmasına engel teşkil etmiyor. Apple’ın yeni amiral gemisine ilişkin daha önceki sızıntılarda dikkat çeken nokta, şirketin kulaklık girişini ortadan kaldırması olmuştu.

Yeni iPhone’un standart ve Pro şeklinde olmak üzere iki farklı versiyonla geleceği ve Pro versiyonda çift kamera sensörünün bulunabileceği belirtiliyor. Bir diğer sızıntıda ise standart iPhone 7’nin kasasında kamera sensörünün etrafındaki alanın çok az da olsa yükseltildiği görülüyor. Bu da, cihazın kamerasının biraz daha büyük olabileceğini gösteriyor. Kulaklık girişinin olmaması, aynı sızıntıda göze çarpan bir diğer nokta oluyor.

Görünen o ki, Apple bundan sonra kullanıcılarının kablosuz ürünleri daha fazla kullanmasını istiyor. Dolayısıyla halihazırda elinde kaliteli bir kulaklığı bulunan ve bunu yeni iPhone’da kullanmayı bekleyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Kasa sızıntısına bakıldığında kamera çıkıntısının eski ve mevcut iPhone modellerine kıyasla biraz daha büyük ve köşeye biraz daha yakın olduğu görülüyor.

iphone 7 taslak

Sızıntıya göre, yeni iPhone’un kasası geçmiş nesillere göre biraz daha ince olacak. Bu incelik, kamera sensörünün etrafındaki hafif kabarcığı anlaşılır hâle getiriyor. Yukarıda gördüğünüz kasa tasarımı, ortaya çıkan bilgiler ışığında hazırlanmış bir taslak olsa da, kullanıcılara nelerle karşılaşabileceklerine dair ipucu veriliyor. Söz konusu tasarım devrimsel bir yenilik sunmuyor ve Apple’ın tasarım konusundaki çizgisini bir süre daha korumaya niyetli olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER