Teknoloji

iPhone 7 Pro çift kamera ve Smart Connector ile gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 7 proiPhone 7’ye dair dedikodular son zamanlarda oldukça sık ve hızlı biçimde gündeme geliyor. Akıllı telefonun amiral gemisi özelliği konusunda ortaya çeşitli iddialar atılıyor. Yeni nesil iPhone’da kulaklık jakının bulunmayacağı ve kulaklığın akıllı telefona Lightning portu üzerinden bağlanacağına dair haberler bir süredir gündemde. Gelen son haberlerde, akıllı telefonun daha büyük ekranlı versiyonunun iPhone 7 Pro adını taşıyacağı öne sürülüyor. Söz konusu cihazda çift arka kameralı bir kurulum bulunacağı iddiası da sıklıkla dillendiriliyor. Tedarik zincirleriyle bağlantısı olduğu bilinen Japon internet sitesi Mac Otakara, ortaya atılan bu iddialardan bazılarını doğruluyor.

iPhone 7’ye dair ilk somut detaylar mart ayında ortaya çıkmaya başlamıştı. Akıllı telefonun arka paneline ait olduğu iddia edilen bir kare Apple’ın üretim ortakları arasında adı geçen Catcher Technology tarafından internete sızdırılmış, aynı dönemde telefona ait olduğu söylenen bir tasarım şeması da internet sitelerinde yer bulmuştu. Söz konusu tasarım şemasına bakıldığında genel hatların iPhone 6 ve 6s’ten çok farklı olmadığı görülmüş, ancak çift kameralı kurulumun varlığı hemen göze çarpmıştı. iPhone 7 Pro’nun arkasında Smart Connector bulunacağı iddiası da aynı dönemde gün yüzüne çıkmıştı.

Mac Otakara’nın yeni haberinde Catcher Technology tarafından sızdırılan detayların gerçek olduğu belirtilirken, özellikler ve tasarım konusunda dikkat çekici yeni bilgiler de veriliyor. Smart Connector, büyük iPhone’un arkasında üç küçük nokta olarak görülebiliyor. Apple, ilk olarak 12.9 inç ekranlı iPad Pro’da kullandığı Smart Connector’a yeni iPad Pro 9.7’de de yer vermişti. Smart Connector şu an için sadece klavye aksesuarlarını cihaza bağlamak için kullanılıyor.

Japon internet sitesi, iPhone 7 tasarımının genel hatları itibarıyla iPhone 6s’e fazlasıyla benzeyeceğini belirtiyor. Bu da, yeni telefonların 2015 çıkışlı versiyonlara kıyasla daha ince olacağı dedikodularına aykırı bir bir yerde duruyor. Mac Otakara’nın haberinde iPhone’un kalınlığının değişmeyeceği, kulaklık jakının tasarımdan çıkarılacağı, ancak Apple’ın telefona stereo hoparlör yerleştirmeyeceği ifade ediliyor.

Sitenin haberinde iPhone 7’nin Lightning portuna bağlanabilecek EarPods kulaklıklar ile birlikte geleceği belirtiliyor. Lightning portu ile şarj edilebilecek Bluetooth kulaklıkların ise ayrı olarak satılacağı söyleniyor. Apple’ın 4.7 ve 5.5 inç ekran boyutu seçeneklerinden vazgeçmeyeceği, ancak çift kameralı kurulumun iPhone 7 Pro’ya özgü olacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER