Teknoloji

iPhone 7 Plus kamera yetenekleriyle Google’ın eski başkan yardımcısından övgü aldı

apple iphone

iphone 7 plusVic Gundotra, 2014’e kadar Google bünyesinde sosyal ağlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak görev yapmıştı. Gundotra’nın tercihleri, Google’dan ayrıldıktan sonra biraz değişmiş gibi görünüyor. Eski Google yöneticisi, Facebook’tan yaptığı paylaşımda iPhone 7 Plus ve DSLR-vari kamera yeteneklerini övdü.

Bir şirketin eski yöneticisi olmak, o şirketi sürekli olarak övmek gerektiği anlamına gelmiyor. Apple’ın kurucularından Steve Wozniak’ın kurucusu olduğu şirketi zaman zaman çok sert biçimde eleştirdiği biliniyor. Övgünün paylaşıldığı yerde eleştirinin de paylaşılmasını doğal karşılamak gerekiyor.

Gundotra’yı Apple’ı övmeye teşvik eden ise iPhone 7 Plus’ın kamerası ve bu kamerada bulunan portre modu oldu. iPhone’uyla çocuklarının yüksek kaliteli iki fotoğrafını çeken eski Google yöneticisi, artık DSLR kamerasını evde bıraktığını dile getirdi. Gundotra, “DSLR’ın sonu çoktan geldi.” gibi iddialı bir ifade de kullandı.

iPhone 7 Plus DxOMark testinde zirveye çıkamadı

iPhone’lar ilk günden bu yana etkileyici kamera yetenekleriyle dikkat çekseler de, son zamanlarda DxOMark gibi organizasyonların kamera testlerinde zirveye çıkamıyor. Bir dönem Google Pixel’in zirvede olduğu listenin en üst basamağında şu sıralarda HTC U11 bulunuyor. iPhone 7 ailesi ise 86 puan ile ilk 10’un da gerisinde yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER