Teknoloji

iPhone 7 ile ilgili bir başka sorun da Lightning kulaklık ile ilgili

iphone 7

iphone 7Apple’ın iPhone 7’siyle ilgili olarak dillendirilen tek problem tıslama sesi değil gibi görünüyor. Akıllı telefonun içindeki A10 işlemci aşırı yükte çalıştığında telefondan tıslama sesinin geldiğine dair dile getirilen şikayetlerin ardından bu sefer de bazı cihaz sahipleri, ürünle birlikte verilen Lightning uçlu kulaklıkları ve 3.5mm-Lightning dönüştürücüsü ile ilgili bir sorunu dile getiriyor.

Bazı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus sahipleri, eğer herhangi bir şarkı çalmıyorsa ve ekran beş dakikadan daha uzun süre boyunca kapalıysa, Lightning kulaklıkların ve adaptörün kablo üstündeki kontrolleri devre dışı bıraktığını ortaya çıkardı. Aynı sorununun müziğin beş dakikadan daha fazla süre boyunca duraklatılması hâlinde de ortaya çıktığı söyleniyor.

Apple’ın kulaklıklarındaki veya adaptör aracılığıyla bağlanan herhangi bir kulaklıktaki kablo üstü kontroller sayesinde çalan şarkıları kontrol etmek veya ses seviyesini ayarlamak mümkün oluyor.

Bu sorunun her kullanıcıyı etkilemediği söyleniyor. Üstelik Apple’dan Business Insider’a yapılan açıklamaya göre, bu sorun şirket tarafından da biliniyor ve gelecekte çıkacak bir yazılım güncellemesiyle birlikte üstesinden gelinecek.

Apple’ın yıllar boyunca akıllı telefonları donatan 3.5 mm. kulaklık jakını en son model akıllı telefonundan çıkarması tartışmaları da beraberinde getirmişti. Apple, bu hamlesinin nedenleri arasında yüksek kaliteli ses deneyimini ve gürültü bastırma özelliklerini sunmayı da gösteriyor. Bununla birlikte iPhone 7’nin su geçirmezlik özelliğine de bu jakın bulunmamasının büyük katkısı olduğu düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER