Teknoloji

iPhone 7 kablosuz kulaklıkları Bluetooth benzeri teknolojiyle çalışabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 7KGI Securities analisti Ming-chi Kuo geçtiğimiz hafta sonu iPhone 7 ile ilgili bir sürü bilgi vermişti. Analist Apple etkinliğine çok az bir zaman kala yine yeni bilgilerle çıkageldi.

iPhone 7’nin kulaklık jakı barındırmayacağı artık kesin bilgi niteliğinde. Kuo, yeni telefonun kutusunda Lightning konnektörüne sahip olan EarPods kulaklıkların bulunacağına inanmakla birlikte, Apple’ın üst sınıf kulaklık setlerinde kullanılacak, kendi kablosuz ses aktarım teknolojisi üzerinden çalıştığına inanıyor.

Kuo’nun yatırımcılara geçtiği; MacRumors, AppleInsider, 9to5Mac gibi Apple odaklı siteler tarafından da haberleştirilen yatırım notunda, Apple’ın kendi markasını taşıyan Bluetooth kulaklıklarını çıkardıktan sonra Beats’i orta segment pazarda konumlandıracağına inanıldığı belirtiliyor. Ayrıca Apple’ın, Bluetooth kulaklık satışlarında görülmeye başlanan hızlı artış, Bluetooth teknolojisinin güç tüketimi ve iletişim standartları konusundaki yüksek seviyedeki gereksinimleri göz önünde bulundurulduğunda, kendi tasarladığı Bluetooth benzeri iletişim yongasını kullanacağı da tahminlere ekleniyor.

Eğer sızan ticari marka hakkı başvuru dosyaları doğruysa, Apple’ın kablosuz kulaklıklarının AirPods adını taşıyabileceği söyleniyor. Kuo, Apple’ın kablosuz bağlantı yongasını akıllı ev ve otomobil ürünlerine de eklemek isteyebileceğine dikkat çekiyor.

iPhone 7 bu akşam tanıtılıyor

Apple’ın 7 Eylül etkinliği bu akşam Türkiye saatiyle 8’de başlayacak. Detayları ve yeni ürünleri en hızlı şekilde Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER