Manşetler

iPhone 7’de kulaklık girişi için Lightning portu kullanılabilir

iphone-6s-inceleme-26

Apple’ın yeni akıllı telefonları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın piyasaya çıkışının üstünden henüz 2 aydan biraz daha fazla bir süre geçti. Ancak bu durum, iPhone 7 ile ilgili dedikoduların gün yüzüne çıkmasına engel olmuyor. Cihaza ilişkin güncel dedikodulardan biriyse fazlasıyla ilginç. Japon internet sitesi Mac Otakara’da yayınlanan habere göre, yeni iPhone’da kulaklık girişi için ayrı bir jak bulunmayacak. Mevcut Lightning portu hem şarj hem de kulaklık girişi için kullanılacak. Mac Otakara’nın Apple’a ilişkin haberlerindeki güvenilirliği, söz konusu iddiaya biraz daha ciddi yaklaşılmasını sağlıyor. Cupertino merkezli şirketin geleneksel kulaklık jak’ından kurtulma isteğinin gerekçesi olarak ise iPhone 7’yi inceltme isteği gösteriliyor.

Kulaklıklar için Lightning portunu kullanma fikri yeni değil. Ağğle, geçtiğimiz yıl üçüncü taraf üreticilere Lightning portu üzerinden cihaza bağlanabilen kulaklıklar geliştirme iznini vermişti. Bu izinden faydalanan Philips ve JBL gibi şirketler, Lightning üzerinden iPhone’a bağlanan kablolu kulaklıklar üretmişti.

iPhone 7’nin Lightning portunun boyutlarında bir değişim olması beklenmiyor. Şirketin mevcut ürün gamıyla uyumluluk gerekçesiyle bu tarz bir değişimden kaçınması öngörülüyor. Mevcut kulaklıkların iPhone 7’de de kullanılabilmesi için şirketin 3.5 mm.’lik bir Lightning adaptörünü piyasaya sürmesi muhtemel gözüküyor. Kulaklık jak’ının devreden çıkmasıyla birlikte Apple’ın yeni iPhone’unda 1 mm.’yi aşkın bir incelme sağlanabileceği belirtiliyor. Şirketin en yenisi iPhone 6s’in kasası 7.1 mm. kalınlığında.

iPhone 7 Lightning uyumlu EarPods kulaklıklarla gelebilir

Söz konusu tasarım değişikliğinin gerçekleşmesi durumunda Apple’ın mevcut EarPods kulaklıklarının Lightning versiyonunu çıkarmasının kesin olduğu söylenebilir. Buna ek olarak, şirketin daha pürüzsüz ses deneyimi için Bluetooth kulaklıklara geçişi teşvik etmesi de muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER