Manşetler

iPhone 7 Plus arkada iki kamera içeren bir sisteme sahip olabilir

iPhone 6s Plus Ön İnceleme

iphone 7 kamera

Yeni bir iPhone için daha neredeyse yarım yıldan daha fazla beklememiz gerekiyor, ancak daha şimdiden önümüzdeki sonbaharda beklenen yeni Apple akıllı telefonuyla ilgili ipuçlarını görmeye başladık.

Genellikle güvenilir ve doğru çıkan tahminleriyle bilinen Ming-Chi Kuo, iPhone 7 Plus’ın arkasında ikili kamera sisteminin bulunmasını beklediğini kaydetti. Bu iki kamera birlikte çalışarak sadece bir tane ve yüksek kaliteli görüntü oluşturacak. Birbirinden farklı iki görüntü veya üç boyutlu fotoğraf üretimi gibi işlevleri beklemeyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s İncelemesi

Ayrıca Kuo ikili kamera tasarımının optik zum seviyesinde yakınlaştırma özelliğini de getirebileceğine, böylelikle telefonun kamera görüş açısını görüntü kalitesini değiştirmeden daraltabileceğine inanıyor.

Kuo’nun araştırma notunda yer alan diğer ilginç noktalardan bir tanesi de iPhone 7 Plus’ın iki farklı versiyonunun geliştirildiğini söylemesi. Bunlardan bir tanesi arkada ikili kamera sistemi barındırırken diğerinin arkasında tek bir kamera bulunuyor. Anlayacağınız, Apple henüz ikili kamera tasarımını piyasaya sürüp sürmemeye karar vermedi, ancak Kuo Apple’ın iki farklı konfigürasyonu birden sunabileceğini düşünüyor. Bununla birlikte ikili kamera modüllerinde tedarik zinciri kısıtlamaları yaşanabileceğini tahmin ediyor, bu nedenle Apple ikili kamera barındıran modeli daha pahalı bir seçenek olarak satabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s Plus İncelemesi

Apple ortalama satış fiyatını artırma fırsatını hiç şüphesiz kaçırmayacaktır, ancak bu durumda Apple’ın bir telefon modeli için, renk haricinde ilk kez farklı donanımlar içeren birden fazla konfigürasyonu sattığını göreceğiz demektir.

Yukarıda dile getirilenler sadece tahmin niteliğinde, Apple’ın henüz neye karar verdiği belli değil. 2014 sonlarında Apple konusunda güvenilir bir kaynak olan John Gruber, gelecek nesil bir iPhone için ikili kamera sistemi üzerinde çalışıldığını söylemişti. Daha sonra geçtiğimiz ilkbaharda Apple çoklu kamera sistemleri üstüne yoğunlaşmış bir şirketi satın almıştı. Son olarak bu ay içinde Apple’ın iki kameralı kurulum fikrini değerlendirdiğini gösteren patent başvurusu ortaya çıkmıştı.

Sistemin nasıl çalışacağı tam olarak bilinmiyor, ancak telefon iki kameradan alınan verileri bir araya getirip gürültüyü aradan çıkararak netliği artırabilir. Ayrıca sistem daha küçük sensörlere ve piksellere dayanacak, bu da daha ince kamera modül tasarımına izin verecek. Sonuç olarak iPhone 6 ve 6s’teki gibi arkada kamera çıkıntısı görmeyebiliriz.

Android telefonlarının kamera konusunda giderek daha da iyileştiği ortamda Apple’ın da geride kalmaması gerekiyor. iPhone 6s ve 6s Plus ile birlikte kamera tarafında önemli gelişimler kaydedildi. Ancak iPhone 7 ve 7 Plus ile daha fazlasına ihtiyaç var ve Apple da o yöndeki ihtiyaçları kapatmak için çalışıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER