Teknoloji

iPhone 7 kamera çıkıntısı olmadan ve daha az anten çizgisiyle gelebilir

iphone 7 kamera

Gelecek nesil iPhone’da en büyük beklentiler arasında kamerayla ilgili olanlar başlarda geliyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir patent başvurusu iPhone 7 Plus’ın arkada iki kamera barındırabileceğini işaret ediyordu. Ancak başka ipuçları da dillendiriliyor. Örneğin son iki nesil iPhone’larda bulunan kamera çıkıntısının sonbaharda beklenen yeni iPhone 7’lerde olmayabileceği söyleniyor.

Öncelikle ikili kamerayla ilgili dedikodulardan bahsedelim. Digitimes’ın haberine göre Tayvan, Çin ve Japonya’daki bazı lens üreticileri Apple’ın incelemesi için ikili lens örnekleri göndermiş. Bu üreticilerden bir tanesi olan Tayvanlı Largan Technologies çoktandır iPhone’ların büyük bir bölümü için lens tedariğinde bulunuyor. Analistler Apple’ın riski azaltmak isteyeceğini ve bunun için başka bir üreticiyi de işe alacağını öne sürüyor.

iPhone 7 kamera sistemi gövdeye gömülebilir

Diğer dedikoduyla ilgili olarak, kulaklık girişinin kaldırılacağı, bunun işlevinin Lightning portuna verileceği ve dolayısıyla iPhone 7’nin mevcut modelden daha ince olacağı iddia ediliyordu. Görünüşe göre, Apple sadece gövde inceliğiyle yetinmeyecek, kameranın oluşturacağı fazlalığı da ortadan kaldıracak. iPhone 7 kamera sisteminin gövdenin içine gömüleceği ve dışarı çıkmayacağı söyleniyor. Bunun yanı sıra Apple’ın kenarlara ve arkaya yerleştirdiği plastik anten şeritlerinin de azaltılacağı öne sürülüyor.

Söz konusu dedikodulardan yola çıkılarak çizilen taslak görüntüye göre arkada daha temiz ve düzenli görünüm ortaya çıkıyor. Tabii ki, iPhone 7 bundan çok daha farklı bir tasarımla gelecektir. Bu yeni arka düzenin Plus modelinde de olup olmayacağı şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER