Manşetler

Apple iPhone 7 ile birlikte topuzlu kablosuz kulaklıklar çıkarmayı planlıyor

apple covid-19 satın alma

iPhone 7

Gerçek anlamda kablosuz olan topuzlu kulaklıklar nihayet CES 2016 fuar alanlarında sergilendi. Teknoloji dünyasının en büyük şirketi de çok yakında kendi kulaklığını çıkarmaya hazırlanıyor. 9to5Mac sitesinin haberine göre Apple, tamamen kablosuz kulaklığı yılın ilerleyen aylarında iPhone 7 ile birlikte çıkarmaya hazırlanıyor.

Apple’ın topuzlu kulaklıklarının gürültü bastırma özellikli mikrofon sistemi barındıracağını, böylelikle kullanıcılar tamamen kablosuz şekilde iPhone ile etkileşim kurabilecek ve Siri’yi kontrol edebilecek. 9to5Mac’in haberinde Apple’ın mevcut konseptinin Bragi adlı şirketin kablosuz kulaklıklarına benzediği söyleniyor. Ayrıca bunlar taşıyıcı kılıfın için yerleştirildiğinde şarj ediliyor.

 

Bu üst sınıf kulaklıkların satışının isteğe bağlı olacağına ve iPhone 7 ile birlikte gelmeyeceğine inanılıyor. Apple, bunun yerine EarPods kulaklıkların yenilenmiş bir versiyonunu kutuya ekleyeceği söyleniyor. Bu kulaklıklar büyük ihtimalle Lightning portuna takılacak, çünkü Apple muhtemelen yeni iPhone’da kulaklık jakını çıkaracak. Çeşitli dedikodular Bluetooth kulaklıkların ve Apple’ın Lightning jakıyla çalışan kulaklıkları işaret ediyor, ancak 9to5Mac bu planları henüz tam olarak doğrulamadı.

iPhone 7 modelinden önce iPhone 6c gelecek

Apple iPhone 7’yi muhtemelen önümüzdeki sonbaharda çıkaracak. Bundan önce şirketin mart ayında daha küçük boyutlu iPhone 6C’yi çıkarması bekleniyor. Apple’ın bu yeni amiral gemisi için farklı tasarımları değerlendirdiği, bunlardan bir tanesinin iPhone 6 ve 6s modellerine benzediği de söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER