Manşetler

Galeri: iPhone 7 ile çekilen gece fotoğrafları

iphone 7 ile çekilen fotoğraflar

iphone 7 ile çekilen fotoğraflar

Apple’ın “iPhone ile Çekildi” temalı, iPhone’un kamera yeteneklerini ön plana çıkaran reklam kampanyalarına 30 Aralık tarihi itibarıyla bir yenisi daha eklendi. Dünyanın dört bir yanında, iPhone 7 ile çekilen fotoğraflar 1 Şubat itibarıyla İstanbul sokaklarında da boy göstermeye başladı. Bu fotoğraflar arasında Türk fotoğrafçı Elsa Bleda’nın fotoğraflarının yer aldığını da belirtmek gerekiyor.

Apple’ın belirttiğine göre, iPhone fotoğrafçıları 5 Kasım 2016 tarihinde yalnızca bir gece içinde kutuplardaki buzul mağaraları ve Endonezya’nın volkanlarından Johannesburg’un gece kulüplerine ve Şanghay’daki binaların çatılarına kadar tüm dünyayı fotoğrafladılar. Apple, yeni “iPhone ile Çekildi” kampanyası kapsamında bir grup fotoğrafçıyı iPhone 7’deki loş ışık kamerasını kullanarak gün doğumundan gün batımına kadar hayatın her anını fotoğraflamaları için görevlendirdi. Fotoğrafçıların gece boyunca karşılaştıkları görüntüler ve manzaralar ile aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 25 ülkede sergilenmeye başlanan, gece vakti iPhone 7 ile çekilen fotoğraflar sergisi ortaya çıktı.

Aşağıdaki galeride iPhone 7 ile fotoğraflar ile oluşturulmuş sergiden örnekleri görebilirsiniz.

iPhone ile dünyadaki her hangi bir kameradan daha fazla fotoğraf çekilid. Fotoğraf Arif Jawad tarafından çekilmiştir.

Türk fotoğrafçı Elsa Bleda; Johannesburg, Güney Afrika ve etrafındaki sanatçıların fotoğraflarını çekti.

“Güney Afrika, özellikle de Johannesburg geceleri sessiz görünüyor olabilir fakat aslında çok fazla enerji, renk ve canlılık barındırıyor.” diyen Bleda sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim için iPhone fotoğrafçılığının sağladığı özgürlük olağanüstü. Fotoğrafçıların Slow Shutter Cam gibi çok sevilen birçok uygulamaya erişebilmesini sağlıyor. Elinizden geldiği kadar deneme yapın ve oynayın ve hayal gücünüzü olabildiğince serbest bırakın; iPhone ile keşfedebileceklerinizin sınırı yok.”

Bazı fotoğrafçılar, mükemmel bir kare elde edebilmek için aşırı iklim koşullarına göğüs gerdi. Chicagolu fotoğrafçı Reuben Wu, 130 aktif yanardağın fotoğraflarını çekmek için Java, Endonezya’ya gitti. Drone’a takılı bir iPhone 7 ile çektiği fotoğraflarda, Gunung Karang volkanının karanlıkta parlayarak akan lavlarının nefes kesici manzaralarını yakaladı.

İzlanda’ya seyahat eden Ruairidh McGlynn, Kuzey Kutup Bölgesi?nin ıssız bölgelerini fotoğraflamak için geceleri köpek kızağıyla yol aldı. “İzlanda, unutulmaz manzaralarıyla ünlü bir yer.” diyen McGlynn sözlerine şöyle devam etti: “Hem mobil fotoğrafçılığın sınırlarını zorlayan hem de insanların İzlanda?yı, özellikle de gece sunduğu olasılıkları kafalarında yeniden canlandırmalarını sağlayan alışılmadık fotoğraflar çekmek istedim. iPhone, fotoğrafları tek bir cihazda çekme, işleme, derleme ve yayınlama olanağı sağlıyor. Tüm bu özellikler, fotoğraflamaktan zevk aldığım samimi manzaraları ve gerçek koşulları çekmeye oldukça uygun.”

İLGİLİ HABERLER