Teknoloji

iPhone 7 hızlı şarj özelliğiyle birlikte gelebilir

iphone 7 hizli sarjApple’ın akıllı telefon bataryaları konusundaki tavrını “muğlak”, yer yer de “tuhaf” olarak nitelemek yanlış olmayacaktır. iPhone’lar pil verimliliği konusunda zaman zaman Android telefonların önüne geçse de, pek çok kişi pil performansında olumlu yönde bir değişiklik bekliyor. Kullanıcıların daha önceki gelişmiş batarya talebine, Apple sıra dışı gözüken bir bataryalı kılıf ile yanıt vermişti. Cupertino merkezli şirket, yeni akıllı telefonunda bu talebe bir kez daha yanıt verecek gibi gözüküyor. İnternete sızan bazı görsellere göre, iPhone 7 hızlı şarj özelliğine sahip olacak.

Android akıllı telefon üreticileri, son zamanlarda hızlı şarj özelliğini fazlasıyla ön plana çıkarıyor. Üreticiler ya yonga setinin beraberinde getirdiği hızlı şarj özelliğinden faydalanıyor, ya da kendi teknolojilerini geliştiriyor. Qualcomm’un Quick Charge teknolojisinin yaygınlığı ilk grubun varlığına örnek teşkil ederken, OnePlus’ın DASH şarj teknolojisi de şirket içi çözümlere örnek olarak gösterilebilir.

Bütün bu çabaların amacı ise asıl problemin etkisini azaltmak. Batarya teknolojisinin mobil alandaki inovasyon hızını yakalayamaması, sorunun özünü oluşturuyor. Dolayısıyla daha iyi bataryalara sahip olana dek, hızlı şarj teknolojisinden bir yara bandı gibi faydalanmak gerekiyor. Bugüne kadar hızlı şarj teknolojisine pek yaklaşmayan Apple’ın iPhone 7 ile birlikte bu durumu değiştireceği söyleniyor.

iPhone 7 hızlı şarj özelliğinin işaretini şarj devresi veriyor

Apple’ın yeni akıllı telefonunda hızlı şarj özelliğinin bulunacağının işaretini ise internete sızan ve iPhone 7’ye ait olduğu söylenen şarj devresi veriyor. Sızıntıyı paylaşan The Malignant rumuzlu Twitter kullanıcısı, yeni iPhone’un 2 amperde 5 volt güç çıkışı yapabilen şarj aletlerinin destekleneceğini belirtti. Söz konusu değerler, hızlı şarj özelliğinin standardını oluşturuyor. Böylelikle daha hızlı şarj aksesuarlarından da daha iyi randıman almanın önü açılıyor. Söz konusu iddianın doğru olup olmadığı ise önümüzdeki ay itibarıyla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER