Manşetler

iPhone 7 düşme testi yeni telefonun sağlamlığını gösteriyor

Apple’ın geçtiğimiz cuma günü iPhone 7’yi satışa sunmasının ardından YouTube’da birçok iPhone 7 içeriğine rastlamaya başladık. Bunlardan bir tanesi Apple’ın yeni akıllı telefonunun sağlamlığını iPhone 6s ile karşılaştırılıyor. EverythingApplePro tarafından hazırlanan iPhone 7 düşme testi videosunda yeni akıllı telefon oldukça iyi bir performans sergiliyor; yaklaşık 3 metre yükseklikten yüz üstü ve kenara düşüşlerde ekran çatlağı yaşanmadan kurtulmayı başarıyor.

Halbuki iPhone 6s’in ekranı, 1.5 metre yükseklikten düşüşte tammaen çatlıyor. iPhone 7’nin kamerasını kaplayan safir cam düşüşten zarar görüyor, buna rağmen kamera ile fotoğraf çekilmeye devam edilebiliyor.

Apple tabii ki, ürününün düşme veya çatlama performansı hakkında bir söz etmiyor, ancak iPhone 7’nin su geçirmezlik özelliği bu telefonun gayet yüksek donanım standartlarına sahip olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte düşme testlerinin biraz da şansa bağlı olduğunu, her cihazın, yere düşüşte yere temas eden noktalarına bağlı olarak farklı sonuçlar verebileceğini unutmamak gerekiyor.

Her ne olursa olsun, Apple’ın en yeni iPhone’u genel sağlamlık açısından oldukça iyi görünüyor. Eğer telefonu kazara bir veya iki kez düşürecek olursanız, büyük ihtimalle başına ciddi bir problem gelmeyecektir. Ön ekran camı düşüşten sonra çatlasa bile, birçok durumda dokunmatik ekran hâlâ çalışmaya devam ediyor ve telefon kullanılabiliyor.

iPhone 7 düşme testi videosu sonucu etkileyici

Videoda iPhone 7’nin üç metrelik düşüşü sadece ufak tefek aşınmalar ve fotoğraf çekimini etkilemeyen, çatlamış kamera camıyla atlatması etkileyici sayılır. Gerçek hayatta çoğu düşüş daha düşük yüksekliklerden gerçekleşir, bu da zararın videodakinden daha az olabileceği anlamına geliyor. Buna ek olarak, videodaki cihazın üç metre yükseklikte serbest düşüşe bırakılmadan önce bel ve baş hizasından düşürüldüğünü de unutmamak gerekiyor.

Eğer iPhone’unuza zarar gelmesini istemiyorsanız, en iyisi bir kılıf kullanmanız olacaktır. Apple’ın iPhone 7 ve 7 Plus kılıfları telefonu korumada oldukça başarılı. Bununla birlikte üçüncü taraf kılıf üreticilerinin özel kılıflarını da tercih edebilirsiniz.

Bu arada bir başka YouTube videosunda da iPhone 7 hidrolik pres cihazına yerleştiriliyor ve cihazın basınca karşı direnci ölçülüyor. Tabii ki, iPhone 7 belli bir noktadan sonra paramparça oluyor.

İLGİLİ HABERLER