Manşetler

iPhone 7’de dört adet hoparlör mü olacak?

iphone 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 7iPhone 7 ile ilgili dedikodular son zamanlarda artış gösterirken Fransızca yayın yapan teknoloji sitesi Nowhereelse.fr’de gelecek nesil iPhone’a ait olduğunu iddia ettiği bir prototipin arka kapağına ait olan fotoğrafı paylaştı. Bu kapak üstünde dört ayrı hoparlör ızgarasının bulunması gayet dikkat çekici görünüyor.

Daha önceki dedikodulara göre Apple, iPhone 7’de kulaklık jakını kaldırabilir, bunun yerine ikinci bir hoparlör ekleyerek Cirrus Logic tarafından sağlanan ek ses güçlendiricisinden yararlanmayı mümkün kılabilirdi. Ayrıca Cirrus Logic’in dedikodusu yapılan Lightning destekli kulaklık aksesuarındaki gürültü bastırma özellikli akıllı kodlayıcıyı da sağlayacağı belirtiliyordu.

Başka bir dedikodu ise Apple’ın kulaklık jakını kaldırdığı yerde ikinci bir hoparlörün bulunmadığını öne sürüyor ve Apple’ın yeni iPhone tasarımında da tekli hoparlör kurulumunun bulunmaya devam edeceğini iddia ediyordu.

iphone-7-kilif-230516-2Steven Hemmerstoffer adlı ve daha önce de çeşitli sızıntılarını da gördüğümüz kaynak, paylaştığı yeni fotoğraflarla dedikodu değirmenini yeniden hareketlendirdi. İtalyan kılıf üreticisi tarafından hazırlanmış tanıtım videosundan alındığı belirtilen görüntülerde prototip niteliğinde bir iPhone 7 kılıfı görünüyor.

Daha geniş lens ve yatay anten şeritlerinin bulunmaması daha önce dile getirilen bazı dedikodularla örtüşse de, üstte iki altta da iki olmak üzere toplam dört adet hoparlör ızgarasına yer verilmiş olması en önemli yenilik gibi görünüyor.
Hemmerstoffer’in belirttiğine göre, kameranın ve LED flaş deliklerinin yerinin yatay yerine dikey eksende konumlandırılmaması hâlinde hoparlörün kamera modülüne yakın olması pek mümkün değil. Ancak dikey yerleşim görülen şekilde bir dörtlü hoparlör tasarımına da kapı açabilir gibi görünüyor.

iphone-7-kilif-230516-1Bunlara ek olarak, eklenen yeni hoparlörlerin iPhone’un ses kalitesine ne gibi bir avantaj sunacağı bilinmiyor. iPad Pro’da yer alan dörtlü kurulumun kattıkları ortada. Akıllı telefonlarda da hoparlör kalitesinin giderek daha fazla önem kazandığı bir ortamda iPhone 7’de iPad Pro’lardaki gibi bir hoparlör sisteminin eklenmesi büyük katkı sağlayabilir. Yine de, hâlâ prototiplerden bahsediyoruz, iPhone 7’nin gelişim süreci devam ediyor ve sonbaharda beklenen tanıtıma kadar tasarımda ve yapıda da önemli değişiklikler görülebilir.

Sektörden gelen sızıntıların çoğu Apple’ın yeni iPhone’larının iPhone 6 ve iPhone 6s serilerine benzeyeceğini işaret ediyor. Sadece tasarımda bazı küçük düzenlemeler, örneğin yatay anten çizgilerinin kaldırılması, kameranın düzenlenmesi ve daha ince bir Lightning portunun kullanılmasından bahsediliyor. Bu arada 5.5 inç ekranlı iPhone 7 Plus modelinin ise çift lensli kamera sistemi ve Smart Connector gibi eklentilere sahip olacağı iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER