Manşetler

iPhone 7 dedikoduları: Yeni anten, çift arka kamera, daha büyük pil

iphone-7-konsept-110416

Apple’ın kısa süre önce piyasaya sürdüğü 4 inç ekranlı iPhone SE, küresel ölçekte bakıldığında tahminlerin ötesinde bir performans sergiliyor. iPhone SE’nin çıkışıyla birlikte gözler, Apple’ın önümüzdeki sonbaharda satışa sunulması beklenen yeni akıllı telefonlarına çevrildi. Apple’ın iPhone 7’de tasarım bakımından çok kapsamlı değişiklikler sunması beklenmese de, bu durum tüm iPhone modellerinin çıkışından önce yüksek ateşle kaynayan dedikodu kazanının altına odun atılmasını engellemiyor.

4 inç ekranlı iPhone modellerinin sadık sayılabilecek bir kitlesi olsa da, Apple’ın iPhone 6 ile benimsediği tasarım dilinden uzaklaşmasına pek ihtimal verilmiyor. Şirketin tasarımı değiştirmek yerine geliştirmesi ve çeşitli eklemeler yapması daha muhtemel gözüküyor. Söz konusu geliştirmelerden biri olarak, kasanın incelmesi ön plana çıkıyor. iPhone 6s’in 7.1 mm. kalınlığındaki kasasının iPhone 7’de de incelmesi ve 6 ila 6.5 mm. arasında bir noktaya geleceği söyleniyor. Kasanın bu denli incelmesi, pil konusunda akıllara bazı soru işaretleri getiriyor. Ancak bu soru işareti, haberin ilerleyen kısımlarında göreceğiniz başka bir dedikoduyla zıtlıklar barındırıyor. Kasanın incelmesinin telefonun elde tutuşuna nasıl bir etki yapacağı da merak ediliyor.

iphone 7 dedikodulari anten

iPhone 7 dedikoduları, iPhone 6 ve 6s tasarımında sıklıkla eleştirilen unsurlar biri olan anten yerleşimine de çözüm getirileceğini öne sürüyor. Çeşitli kaynaklar, yeni iPhone’da anten şeritlerinin telefonun üst ve alt kenarlarının köşeleriyle sınırlı kalacağını belirtiyor.

iphone 7 dedikodulari kamera

iPhone 7’ye dair en ilginç iddialardan birisi de, cihazın arkasında çift kameralı bir kurulumun bulunacağı iddiası. Apple ürünlerine dair isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, çift kameralı kurulumun varlığını doğrulamıştı. Ancak bu fikrin nasıl uygulanacağı haken merak ediliyor. Sızıntılardan birine çift kamerayı alabilecek büyükte bir boşluk gözükürken, bir diğer sızıntıda iki ayrı kamera deliğinin varlığı dikkat çekiyor.

iphone 7 dedikodulari batarya

Pil konusunda da ortada çeşitli iddialar bulunuyor. Kaynaklar, yeni iPhone’da 7.04 watt-saat kapasiteli bir pilin yer alabileceğini belirtiyor. Bunun iPhone 6s ve 6s Plus’ta bulunan bataryalara kıyasla daha büyük olduğunu vurgulamak gerekiyor. Kasanın inceleceği yönünde de çeşitli dedikoduların bulunması, söz konusu pilin cihaza nasıl sığdırılacağının biraz daha merak edilmesine yol açıyor. iPhone 7 dedikoduları ile ilgili kesin cevaplar içinse önümüzdeki eylül ayını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER