Teknoloji

iPhone 7 dokunma hassasiyetine sahip Home tuşu barındırabilir

iphone-7-taslak-250416iPhone 7’nin bu yılın eylül ayı itibarıyla raflardaki yerini alması öngörülüyor. Yaygın beklenti, cihazın tasarım bakımından iPhone 6s ile çok sayıda farklılık barındırmayacağı yönünde olsa da, bu durum göze çarpan bazı tasarımsal değişiklikler olmayacağı anlamına gelmiyor. Çin merkezli “Storm” isimli internet sitesinde yer alan habere göre, iPhone serisinin yeni amiral gemisi modelinde dokunma hassasiyetine sahip dijital bir Home tuşu bulunacak. Böylelikle akıllı telefonun ön yüzünün neredeyse tamamının ekran gibi kullanılması mümkün hâle gelebilir. Söz konusu değişimin akıllı telefonu suya ve toza dayanıklı kılma konusunda da etkili olabileceği ortaya atılanlar arasında yer alıyor.

Apple, düz kapasitif bir yüzey ekran üstünde bir Home tuşu olduğu hissiyatını oluşturmak için 12 inç MacBook’un Force Touch özellikli trackpad’inde bulunan dokunmaya dayalı geri bildirim motorlarından yardım alabilir. Haberde Apple’ın kasa için mat bir siyahı tercih edeceği ve uzay grisinden daha farklı gözüken bu tonla iPhone 5 serisindekine benzer bir renk yakalayabileceği belirtiliyor.

Apple’ın yeni iPhone’u suya dayanıklı hâle getireceğine dair dedikodular bir süredir sıklıkla tekrar ediliyor. Görünen o ki, dijital sentetik bir Home tuşu, Apple’ın kasayı tamamen suya dayanıklı kılması için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

iPhone 7’de 3.5 mm.’lik kulaklık jakının bulunmayacağı ve bunun yerine Lightning veya Bluetooth kulaklıkların tercih edileceği iddiası da fazlasıyla gündeme geliyor. Touch ID’nin fiziksel olmayan bir Home tuşu tasarımıyla nasıl kullanılacağı ise merak uyandıran konular arasında yer alıyor. Cihazın Plus versiyonunda çift arka kameralı bir kurulum bulunacağı da ortaya atılan iddialar arasında bulunuyor.

Çinli internet sitelerinde çıkan haberlerin her zaman doğru çıkmadığını unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla yeni iPhone konusunda bu mecralarda yayınlanan haberlere mesafeli yaklaşmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER