Teknoloji

iPhone 7 çıkış performansıyla iPhone 6s’i geride bıraktı

iphone 7Apple, yeni akıllı telefonlarını geçtiğimiz eylül ayında görücüye çıkarmıştı. Araştırma şirketi Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), iPhone 7 ve 7 Plus’ın piyasaya çıkış döneminde sergilediği satış performansına ışık tutacak bazı rakamlar yayınladı. Söz konusu rakamlar, Apple’ın “Android’den iPhone’a geçiş yapan kullanıcıların sayısı artıyor.” iddiasını destekliyor.

Paylaşılan veriler, Apple’ın yeni telefonlarının ilk ay satış performansıyla selefleri iPhone 6s ve 6s Plus’ı geride bıraktığını gösteriyor. 2014’te çıkan iPhone 6 ve 6 Plus ise ilk ay performansıyla haleflerinin önünde yer alma özelliğini koruyor.

CIRP kurucusu Josh Lowitz, 7 ve 7 Plus’ın çıkışının iPhone 6 ve 6 Plus ile 6s ve 6s Plus’ın arasında bir yerde konumlandığını belirtti. Lowitz, iPhone 6 serisinin yeni bir tasarım ve yeni bir model sunduğu için daha fazla ilgi görmesinin normal olduğunu dile getirdi.

iPhone 7 ile Apple Android kullanıcılarının gözündeki cazibesini artırdı

CIRP verileri, Android telefonlardan iPhone’a geçiş yapanların sayısında da artış kaydedildiğini gösteriyor. Geçtiğimiz yıl iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın çıkışının ardından bu telefonları satın alan Android kullanıcılarının oranı yüzde 12 civarındaydı. iPhone 7 ve 7 Plus ile birlikte bu oran yüzde 17’ye yükseldi. Lowitz, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın da Android cihaz sahiplerinden yoğun ilgi gördüğünü hatırlattı. iPhone 6s’te ise zinciri daha çok cihazını yenileyen mevcut iPhone kullanıcıların döndürdüğü belirtildi. Apple, yeni telefonlarıyla birlikte Android kullanıcılarının gözündeki cazibesini tekrar artırmışa benziyor.

İLGİLİ HABERLER