Manşetler

iPhone 7 çift SIM desteğiyle gelebilir

iphone 7 cift SIMApple’ın yeni akıllı telefonlarını eylül ayından önce görücüye çıkarması beklenmiyor. Ancak bu durum, her gün müstakbel telefonlara ilişkin dedikodulara yenilerinin eklenmesini engellemiyor. Söz konusu dedikoduların birbirlerinin tamamen tersi durumlara işaret etmesi ise işleri biraz daha ilginç hâle getiriyor.

iphone-7-kulaklik-jak-200616Cupertino merkezli şirketin iPhone 7’de 3.5 mm. kulaklık jakına yer vermeyeceği ve kulaklık bağlantısını Lightning girişi üzerinden gerçekleştireceği yönündeki haberler daha önce gündeme gelmişti. Ancak Çin’deki bir telefon tamir dükkanı üzerinden internete sızan ve iPhone 7 bileşenlerine ait olduğu iddia edilen fotoğraflar, kulaklık jakının varlığını sürdürmeye devam ettiğini gösteriyor. Fotoğraflarda dikkat çeken bir diğer unsur ise çift SIM kart girişine uygun kart yuvası oluyor.

iPhone 7 çift SIM desteğiyle Çin ve Hindistan’da ivme kazanabilir

Çift SIM kart desteği sunan akıllı telefonlar hali hazırda piyasada bulunuyor. Apple bugüne kadar söz konusu konsepte pek de itibar etmemiş olsa da, şirketin mevcut genişleme politikası işlerin değişebileceğini gösteriyor. Cupertino merkezli şirketin büyümeyi hedeflediği en önemli iki pazar olan Çin ve Hindistan’da çift SIM destekli telefonlar yoğun biçimde tercih ediliyor. iPhone 7 çift SIM desteği sunduğu takdirde, şirketin bu pazarlardaki hedeflerine daha kolay ulaşabileceği düşünülüyor.

iphone-7-plus-cift-kamera-200616Apple’ın iPhone 7 Plus’ın arkasında çift kameraya yer vereceği iddiası da, söz konusu fotoğraflarla bir kez daha doğrulanıyor. Şirketin kulaklık jakını çıkartmama konusunda ise kamuoyundan gelen ilk tepkileri dikkate aldığı düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER