Teknoloji

iPhone 7 ile birlikte yeni Beats kulaklıklar tanıtılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 7 beatsApple, 7 Eylülde düzenleyeceği etkinlikte yeni ürünlerini görücüye çıkaracak. Bu ürünlerden birinin iPhone 7 olarak da anılan yeni iPhone modeli olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Şirketin bu etkinlikte Beats markasını taşıyan yeni kulaklıklarını tanıtacağı iddiası da internete sızan bir e-postayla gündeme taşındı.

Beats, 2014’te Apple tarafından satın alınmıştı. Şirketin uzun süreli sessizliğinin nedeni de çıkan dedikodular sayesinde biraz olsun anlaşılıyor.

Fransızca yayın yapan iGeneration sitesi tarafından yayınlanan e-postaya göre, kulaklık birimi 7 Eylülde düzenlenecek etkinlikte “Beats by Dre” serisindeki bazı seçili ürünleri görücüye çıkaracak. Site, e-postaya ait bir ekran görüntüsünü de paylaşsa da, Apple’dan gelen talebin ardından bu görüntü kaldırıldı.

Yeni Beats kulaklıklarının çıkış zamanlaması kulağa oldukça mantıklı geliyor. Apple’ın yeni iPhone ile birlikte standart kulaklık jakını telefonlarından çıkaracağı söyleniyor. Apple, kulaklık jakından doğan boşluğa bir ekstra hoparlör ızgarası yerleştirecek. Kulaklık bağlantısı ise Bluetooth veya Lightning girişi üzerinden gerçekleştirilecek. Dolayısıyla 7 Eylülde düzenlenecek etkinlikte Beats markalı yeni Lightning ve Bluetooth kulaklıklarıyla tanışmak şaşırtıcı olmayacaktır.

iPhone 7 kulaklık üreticilerini şimdiden harekete geçirmiş durumda

Apple uzun süredir üçüncü taraf kulaklık üreticilerini kablolardan kurtulmaları ve kablosuz teknolojilere geçiş yapmaları konusunda teşvik ediyordu. Cupertino merkezli şirketin bu yöndeki telkinlerinin etkili olduğu, Berlin’de düzenlenen IFA 2016’da tanıtılan aksesuarlara bakınca anlaşılıyor. Böylelikle üreticiler Apple’ın iPhone 7 etkinliği öncesinde mevzilerini tuttuklarını göstermiş oluyor.

İLGİLİ HABERLER