Manşetler

iPhone 7 batarya bakımından iPhone 6s’ten ileride olacak

iphone 7 bataryaiPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın özellikleri konusunda neredeyse her gün ortaya yeni bir dedikodu ve sızıntı çıkıyor. Ancak telefonda bulunacak bataryanın kapasitesi konusunda pek fazla iddia gündeme gelmiyor. İnternete düşen yeni bir sızıntı, bu konudaki sessizliğe son veriyor.

Sızıntıya göre, iPhone 7 batarya bakımından selefi iPhone 6s’ten ileride yer alacak. Bu durum ilk başta kulağa normal gelse de, Apple’ın geçmişine bakıldığında büyük bir haber niteliğini taşıyor.

iPhone kullanıcıları uzun yıllardır Apple’ın akıllı telefonlarına daha büyük piller yerleştirmesi gerektiğini dile getiriyor. Cupertino merkezli şirket pil ömrü konusunda küçük iyileştirmeler yapsa da, genellikle bu çağrılara kayıtsız kalıyor. Her yeni iPhone’da batarya kapasitesinin artmaması, bu durumun somut bir göstergesi olma niteliğini taşıyor.

iPhone 6’da 1810 mAh kapasiteli bir pil bulunurken, iPhone 6s’te pil kapasitesi 1715 mAh’ye inmişti. Gelen haberler, pil kapasitesinin daha da aşağıya çekilmeyeceğini gösteriyor.

iPhone 7 batarya kaynaklı sıkıntıları dindirebilir

OnLeaks tarafından paylaşılan tweete göre, iPhone 7’de 1960 mAh kapasiteli bir batarya bulunacak. Bu kapasitenin iPhone kullanıcılarının batarya kaynaklı endişelerini nispeten dindirmesi bekleniyor. Kapasite artışının yükselen kullanım talebine ve daha fazla güç tüketen bileşenlere daha iyi yanıt vermesi öngörülüyor. iPhone 7 Plus bataryasının kapasitesi konusunda ise henüz somut bir bilgi bulunmuyor.

Batarya kapasitesindeki artış ile ilgili dedikoduların gerçek olup olmadığını görmek için önümüzdeki eylül ayına kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER