Teknoloji

iPhone 7 anakart sızıntısı çift arka kamera iddiasını doğruluyor

iphone 7 anakartiPhone 7 modellerinin önümüzdeki ay tanıtılmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Telefonların resmiyet kazanması için kalan süre azaldıkça, internete sızan bilgilerin ve dedikoduların sayısı da artıyor. Apple’ın tedarik zinciri üzerinden elde edildiği ve iPhone 7’nin anakartına ait olduğu iddia edilen fotoğraflar, olası tasarım değişikliklerine dair bazı ipuçları veriyor.

TechTastic sitesi tarafından paylaşılan fotoğrafta iki adet iPhone anakartı görülüyor. L şeklindeki kart yeni bir şey olmasa da, bazı küçük değişiklikler iPhone 7 ile ilgili olarak daha önce ortaya atılan iddiaların doğru olma ihtimalini artırıyor.

iPhone 7 anakart sızıntısı kompakt kasayı işaret ediyor

iPhone 7 anakart sızıntısı ile iPhone 6s’in anakartı karşılaştırıldığında yeni telefonun daha da “kompakt” bir kasaya sahip olacağına dair iddiaların gerçek olabileceği görülüyor. Anakartın telefonun üst orta kısmına yerleşeceği düşünülürken, Apple ikinci vidayı ortadan kaldırmış gibi gözüküyor.

Anakart sızıntısı iPhone 7’de daha büyük bir kamera lensi kullanılması veya çift arka kameralı sisteme geçiş yapılması ihtimalini artırıyor. Anakarttaki vidanın aşağıya doğru itilmesi bu değişikliğin gerçekleşmesini daha muhtemel hâle getiriyor.

Bütün bu dedikoduların doğru olup olmadığının ise 12 Eylül itibarıyla görülmesi bekleniyor. Apple’ın yeni telefonlarını bu tarihte tanıtacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER