Teknoloji

iPhone 7 ana ekran düğmesi için bir yazılım alternatifi de düşünülmüş

iphone 7 ana ekran düğmesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 7 ana ekran düğmesiKulaklık jakının kaldırılmasından sonra Apple’ın iPhone 7’sinin en önemli değişikliği olarak yeni ana ekran tuşu gösterilebilir. Bu tuş eskisi gibi mekanik yapıda değil, onun yerine basınca duyarlı bir sabit tuş yerleştirilmiş. Görünüşe göre şirket, bu tuşun istendiği gibi işlememesi durumunda kullanılabilecek yeni bir alternatif sunuyor.

MacRumors sitesinin forumundan bir kullanıcıya göre iPhone 7, ana ekran tuşunda bir problem algıladığı zaman ekranın alt kısmında sanal bir ana ekran tuşu gösteriyor.

Kullanıcı telefonun şarj edilirken kapandıktan sonra yeniden açıldığında ekranda bir mesaj gösterdiğini, daha sonra cihazı yeniden tekrar başlattığında kısa bir süre için her şeyin düzeldiğini söylüyor. Ancak bir süre sonra ana ekran tuşuna bastığında Haptic motorun tek seferde üç dört kez çalıştığını, cihazı yeniden başlatmayı denediğini, ancak bu sefer iPhone 7 ana ekran düğmesi işlevinin tamamen kaybolduğunu ekliyor.

iphone 7 ana ekran düğmesi

iPhone 7 ana ekran düğmesi son deneme olabilir

Apple’ın gelecek nesil iPhone modeliyle birlikte ekranın altındaki fiziksel tuşu tamamen kaldırmayı planladığı iddia ediliyor. 9to5Mac sitesi bu yazılım tabanlı tuşun gelecekte fiziksel ana ekran düğmesinin yerini alabileceğini öne sürüyor.

İLGİLİ HABERLER