Teknoloji

iPhone 7’nin A10 işlemcisini Samsung üretmeyebilir

samsung ces 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-logo-mwc-2015

iPhone Samsung için bir altın madeni gibi. Her iki şirketin arasında mobil pazarda kıyasıya bir rekabet olduğunu düşündüğümüzde bu durum biraz ironik gibi görünüyor. Güney Koreli elektronik devi Apple için çeşitli parçalar üretiyor. Hatta gelecekte iPhone üreticisinin gelecekteki AMOLED ekran işlerinin bir kısmını kazanmaya çabalıyor. Ancak aynı zamanda Samsung’un gelecek yıl çıkacak iPhone 7’nin önemli bileşenlerinden birinin üretimini kaybetmesi durumu söz konusu.

HSBC’nin yatırımcılara geçtiği bir araştırma notuna göre, TSMC gelecek yılın iPhone 7’sinde yer alacak A10 yongasının tek üreticisi TSMC olacak. Daha önceki haberler de TSMC’nin A10 yonga üretim sözleşmesiyle ödüllendirileceğini işaret ediyordu. iPhone 6s’in ardından çıkan ve gündemi meşgul eden yonga tartışmaları sonrasında Apple TSMC’ye biraz daha yoğunlaşmaya karar vermiş gibi görünüyor.

TSMC 2014 yılındaki iPhone 6 yongalarının tüm siparişlerini toplamıştı. Bu yıl ise Samsung’un A9 işlemcilerinin tek tedarikçisi olacağı düşünülmüş, ancak sonrasında çıkan haberler Apple’ın iPhone 6s yongaları için TSMC ile de sözleşme yaptığını ortaya koymuştu.

HSBC Samsung’un A9 yongalarının yüzde 60’ı ile 70’i arasındaki bölümünü ürettiğini söylüyor. TSMC de geri kalan yüzde 30-40’lık bölümün tedariğini üstleniyor.

Apple’ın TSMC’nin entegre fan-out (InFO) yonga teknolojisini kullanacak ilk müşterisi olduğu da söyleniyor. Bu durum iPhone’un kalınlık ve ağırlığını düşürebilir. InFO teknolojisi akıllı telefon sahiplerine yongaları birbirinin üstüne yığmalarına ve bunları doğrudan devre kartına yerleştirmesine izin veriyor.

HSBC InFO yonga anlaşmasının TSMC’nin 2016 satışlarına 300 milyon dolardan fazla para koymasını bekliyor. 2017’de ise bu tutar 1 milyar dolara ulaşacak. Toplamda Apple’ın A10 işleri Tayvanlı şirkete 2.2 milyar ile 2.5 milyar dolar arasında para kazandıracak.

Son zamanlarda çıkan bir haber Apple’ın gelecek yıl iPhone’un kalınlığını daha da azaltmakla ilgilendiğini işaret ediyor. Apple’ın bunun için kulaklık jakını telefonun altından çıkarmayı düşündüğü söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER