Manşetler

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus suya en dayanıklı iPhone’lar

iPhone 6s Plus Ön İnceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6s-plus-on-inceleme-15

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın seleflerine göre birçok yeniliği var, ancak Apple bunlardan bir tanesi hakkında şimdiye kadar hiç konuşmadı desek yeridir. Yeni iPhone’ların suya dayanıklılığı daha önceki iPhone’lardan daha yüksek.

iFixit tayfası iPhone 6s’i bir kez daha söktü ve Apple’ın telefonu sıvı temasından ve sızıntısından korumak için geliştirdiği yöntemle ilgili olarak Wired’a bazı açıklamalarda bulundu.

Sony Xperia serisi gibi, genellikle yapıştırıcılarla mühürlenen çoğu suya dayanıklı akıllı telefonun aksine, Apple doğrudan sorunun kalbine, lojik devreye temas etmiş.

Eğer lojik devre kullanımdayken suyla temas ederse, telefon gerçekten ciddi sorun yaşıyor demektir. Bu nedenle Apple lojik devreyi suya dayanıklı hâle getirmeye karar vermiş ve devre sisteminin etrafını süngerimsi siyah malzemeyle çevirmiş.

Apple’ın daha önce patentini aldığı bu teknik iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı suya karşı daha dirençli hâle getirse de, onları tamamen suya dayanıklı ürünler yapmıyor. Bu nedenle iPhone 6s veya iPhone 6s Plus sahiplerinin suya veya herhangi bir sıvı temasına karşı yine dikkatli olmaları gerekiyor. Ancak eğer iPhone 6s veya iPhone 6s Plus suya düşerse veya başlarına benzer bir durum gelirse, kurtarma ihtimali daha yüksek.

Apple iPhone’ları sudan korumak için yeni yöntemler aradığına göre, günün birinde suya dayanıklı iPhone görmek de mümkün olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER